Izola zasluženo do druge zmage v sezoni!

Izolani so nocoj prikazali hiter rokomet, ki je bil pretrd oreh za tihe favorite iz Škofje Loke. Nadzirali so praktično celotno srečanje in kljub tesnim trenutkom nasprotnikom le enkrat dopustili izenačenje. Zasluženo so dosegli svojo drugo zmago v državnem prvenstvu. 


Domači so že v začetku vzpostavili svoj ritem igre. Prvič so minimalno prednost presegli v 8. minuti, ko je za 4:2 zadel Kristjan Jurič. Vodstva  sprva sicer niso uspeli nadgraditi, a se je v vratih Primorčanov razbranil Thomas Postogna. Po njegovi zaslugi Loka ni in ni uspela zadati izenačilnega gola, v 25. minuti pa sta Erik Smej in Vid Miklavec z dvema zaporednima zadetkoma Izoli prinesla najvišjo prednost (12:8). Rezultat prvega polčasa 14:10 je s svojim drugim golom za domačo ekipo postavil Domen Stopar.

Na srečo Škofjeločanov je, tako kot je v prvem delu to počel Postogna, vrata začel zaklepati tudi Bruno Čopič. Gostje so njegove obrambe efektivno pretvorili v zadetke in v 37. minuti po golu Aljaža Jesenka  izenačili (15:15). Po pričakovanjih je sledilo izmenjavanje zadetkov, zbrana pa sta ostala tudi oba vratarja. Malce lažje so Izolani zadihali po tem, ko je s sedemmetrovke za 19:17 zadel Marko Nikolič.

Loka se je v izdihljajih srečanja vztrajno borila, da Izolani ne bi prišli do višje prednosti, a je napako v napadu v 56. minuti za vodstvo treh zadetkov s protinapada uspešno kaznoval Nikolič (25:22).  Za nameček je v nadaljevanju svojo deveto obrambo zbral Postogna (ob koncu 10)  in za goste je uradno postalo prepozno. Izola se je s 27:22 zasluženo veselila svoje druge zmage v sezoni.

Komentarji