Izvedeli smo KLJUČNI DATUM za nadaljevanje tekmovanj RZS

Rokometna zveza Slovenije je, kot je že znano, do nadaljnjega prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem. Izvedeli smo datum, ki je ključen pri načrtovanju in izvedbi vseh tekmovanj pod okriljem RZS. Če se do okvirno 18. aprila tekmovanja ne nadaljujejo, bo treba narediti reorganizacijo.


Govori se, da bo potrebno, v kolikor ne bo mogoče tekmovanj nadaljevati do 18. aprila, sprejeti odločitev o drugačnem nadaljevanju ali pa celo popolni prekinitvi do naslednje sezone, saj je število tekem preveliko, da bi lahko klubi po omenjenem datumu odigrali vsa prestavljena srečanja.

SCENARIJ 1

Ena izmed možnosti, ki se trenutno zdi najbolj logična in najbolj verjetna, je, da bo naslednjo sezono v 1. ligi igralo 14 ekip, prav tako v 1. B ligi 14. To pomeni, da se trenutno prvo in drugo uvrščena ekipa selita rang višje, izpadlo pa ne bo nobeno moštvo.

SCENARIJ 2

Obveljajo trenutni rezultati. A za ta scenarij mora biti po pravilniku odigranih najmanj 75 % tekem v prvenstvu. V Ligi NLB do zaključka prvega dela manjka samo še 1 krog, v 1. B ligi je do konca prvenstva še 6 krogov, v 2. DRL prav tako 6. Podobna situacija je v ženskem rokometu – v 1. ligi do konca prvega dela manjka še 1 krog (in seveda celoten drugi del, kot pri moških), v 1. B ligi pa še 4 krogi.

SCENARIJ 3, 4, 5 …

Najverjetneje bodo do konca marca na RZS razmislili, ali obstaja še kakšna druga, za klube boljša opcija. A zgornji dve se nekako ponujata kot na dlani.

KAJ PA POKAL?

Sicer še ni uradno odločeno, a govori se, da bodo pokalno tekmovanje letos razveljavili, kar pomeni, da se ne bo nadaljevalo (edino v primeru, da epidemiološko stanje ne traja dlje kot do začetka aprila). Kot so nam razložili, Pokal Slovenije nima drugega naboja kot pa prestiž, saj se zmagovalec ne uvrsti v nobeno evropsko tekmovanje. Iz tega naslova je mogoče sklepati, kar je seveda tudi prav, da se morebitne pokalne termine sprosti za ligaške tekme, kjer je tekmovalni oziroma rezultatski vidik veliko bolj v ospredju.

Komentarji