Jesenski del prvenstva na prvem mestu zaključujejo Celjani

Odigrana je bila še zadnja tekma 15.kroge 1.NLB lige, še zadnja tekma tekočega koledarskega leta. Med seboj sta se v vročem Zlatorogu pomerila domača ekipa Celja Pivovarne Laško in gostje Rika Ribnice. Še vedno domeva zgodovinski poraz celjske ekipe v Ribnici iz začetka sezone, poraz, ki je odpihnil Branka Tamšeta. Tokrat bodo Celjani dali vse od sebe, da bodo poskušali braniti domači Zlatorog in se maščevati Ribničanov za tisti poraz iz začetka sezone.


Tekmo v Zlatorogu so odlično začeli rokometaši Ribnice, saj so uspešno držali korak z domačo ekipo. Ekipi sta si izmenjavali gole, v obrambi sta prijeli agresivno. Nato pa so v 17.minuti polčasa Celjani nekoliko dvignili temo igre. Po delnem izzidu 3 : 0 so se uspeli oddaljiti za tri zadetke. Ribničani nekako niso več mogli najti pravega odgovora na hitro igro celjske igre, nekoliko pa jih je medla tudi spremenjena postavitev celjske obrambne linije. Začele so se pojavljati nepotrebne napake, ki pa si jih Celjani dobro izkoristili. Na odmor so se odpravili s petimi zadetki prednosti, 16 : 11.

Če so Ribničani prvi polčas začeli odločno, v drugem te odločnosti nismo videli. Celjani so uspešno nadigravali ribniško obrambo, v vratih pa je bil odličen tudi Klemen Ferlin. S hitro in nepredvidljivo igro domače ekipe so le-ti svojo prednost uspešno poviševali. Do 46.minute tekme so si že uspeli priigrati deset zadetkov prednosti, 25 : 15. Ribničanov ni bilo več pomoči, morali so priznati svoj prvi poraz sezone. Sicer so Celjani proti koncu tekme nekoliko popustili, kar so Ribničani dobro izkoristili. Vendar pa tudi nekaj teh slabih minut celjske ekipe ni bilo dovolj za preobrat. Končni rezultat v Zlatorogu je bil 29 : 23.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Jan Jurečič, pri gostih pa je prav tako 6-krat zadel Uroš Knavs.

RK Celje Pivovarna Laško : RD Riko Ribnica (16 : 11)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 5(1), Jurečič 6, Malus, Kljun, Rakita, Razgor 1(1), Ovniček 1, Šarac 3, Pajntar, Accambray 4, Ferlin, Kodrin 4, Horžen 4, Jezernik, Anic, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(3)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 2, Horvat, Vujačić 2, Glavan, Žagar, Knavs 6(4), Ranisavljević 1, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 4, Pucelj 2, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(5)

Foto: FB/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji