Jovičić in Sokolič v en glas: “Cilj je zmaga in uvrstitev naprej”

Dobili smo tudi odzive RK Gorenje Velenje. So zadovoljni z žrebom? Kako se bodo pripravljali na tekmi, ki bosta odigrani čez slaba dva mesece ter kaj pričakujejo od omenjenih tekem. Odgovore na zastavljena vprašanja sta nam podala trener velenjskih os Zoran Jovičić in  pa Tilen Sokolič.


Vsekakor nam tekmec odgovarja že zato, ker so blizu. Posledično so nižji stroški prevoza in ostalih stroškov. Borac Banjaluka je v bivši Jugoslaviji veljal za enega od boljših klubov. Gre za klub z  bogato zgodovino. Sicer pa  se z žrebom nismo obremenjevali,” je po žrebu dejal glavni trener RK Gorenje Velenje Zoran Jovičić.

Svoje je dodal tudi levo krilni igralec Tilen Sokolič:Posebnih želja na žrebu nismo imeli. Mislim, da je rezultat v veliki meri odvisen od naše igre, ne glede kdo nam stoji nasproti. V dvoboj bomo šli samozavestno z jasnim ciljem, da smo po dveh odigranih tekmah boljši.”

Zoran Jovičić je povedal kako se bodo pripravljali na evropske tekme, ki bodo sredi februarja: “Moja želja je, da smo na tej tekmi vsi zdravi in, da damo vse od sebe. Sedaj bo naslednjih 14 dni brez rokometa. Nekateri igralci sicer trenirajo individualno. Potem upam, da bomo v drugem delu uspeli izvesti še kakšno pripravljalno tekmo, kar bo težko. Pred evropsko tekmo upam, da bomo odigrali še dve ali tri tekme domačega prvenstva.”

Do tekem je še kar precej časa. Trenutno smo na zasluženem počitku, praznike bomo preživeli doma, se pa po novem letu hitro vrnemo in začnemo priprave na 2. del sezone. V mesecu januarju imamo nekaj časa, da nadgradimo kondicijsko pripravo nato pa že sledijo tekme domačega prvenstva in evropskega pokala,” je misli strnil Sokolič, strelec 47 zadetkov na enajstih tekmah državnega prvenstva.

Vsekakor je cilj zmaga in uvrstitev naprej,”  je s kratko in jedrnato mislijo zaključil Jovičić.

Tilen Sokolič pa je najboljši strelec Velenja v Evropi. Na štirih tekmah je namreč dosegel 27 golov: “Najbolj si želim, da bosta tekmi odigrani. Vsi vemo kakšna je trenutna situacija in tu moramo najprej poskrbeti za zdravje in varnost. Želim si, da bomo tako mi, kot tudi igralci ekipe RK Borac zdravi. Od nas pričakujem, da bomo v obe tekmi šli s ciljem, da ju zmagamo in napredujemo v Evropi. Vsaka tekma je zgodba zase. Na obe se bomo dobro pripravili in na koncu videli kaj nam to prinese.”

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji