Jovičić: “Korektno sojenje in dobra igra posledica visoke razlike”

Rokometaši velenjskega Gorenja so se prebili v četrtfinale evropskega pokala, potem ko so na sobotni povratni tekmi osmine finala v gosteh zanesljivo premagali Borac iz Banja Luke z 32:16 (17:11). Velenjska ekipa je na prvi tekmi slavila z 32:28 (15:11).


Velenjska zasedba se je v velikem slogu prebila v četrtfinale tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Pred slabim tednom je v Rdeči dvorani tekmeca iz Banjaluke premagala za štiri gole, na povratni tekmi v BiH pa je prikazala izjemno prepričljivo predstavo in zanesljivo slavila zmago z 32:16.

Trikratni slovenski prvak v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13 je pred Borcem izločil še italijansko Sieno in finski Cocks.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
»Po prvi tekmi v Velenju smo vedeli, da nas v Banja Luki čaka težka tekma. Rezultat ni pokazal tega, kar se je dogajalo v prvem polčasu. Mi smo tekmo jemali skrajno resno in na koncu smo bili zato nagrajeni. Držali smo visoko razliko skozi cel drug polčas. Tudi vratarja bila odlična.«

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
»Na prvi tekmi ni bil realni pokazatelj kaj zmoramo, sicer smo zasluženo zmagali, a bi mogla biti razika večja. Dva dejavnika sta to preprečila. Danes pa smo bili popolnoma fokusirani in sojenje je bilo zelo korektno. Čestitke mojim fantom za borbo.«

Evropski pokal EHF, 2. tekma osmine finala

Sobota, 20. februar 18:00 (Borik, Banja Luka)
BORAC BANJA LUKA : GORENJE VELENJE 16:32 (11:17)

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji