Jovičić: “Lep uspeh, a hočemo še več”

Rokometaši velenjskega Gorenja so na sobotni povratni četrtfinalni tekmi evropskega pokala premagali češki Robe Zubri z 28:24 (15:9) in se uvrstili v polfinale tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Velenjska ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni v gosteh slavila z 31:26.


Zasedba iz Šaleške doline je pred tem izločila italijansko Sieno, finski Cocks in banjaluški Borac iz BiH. Poleg Gorenja Velenje sta se v polfinale že prebila švedski Ystads in grški AEK iz Aten, četrti polfinalist bo znan po ciprsko-romunskem obračunu med ekipama Anorthosis Famagusta in Minaur Baia Mare.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
“Že na prvo tekmo smo se dobro pripravili, doma pa smo to še utrdili. Obramba z Emirjem Taletovićem na čelu je danes bila boljši del ekipe. Imamo hud tempo, zato sem vesel, da so tudi mlajši igralci, ki sicer igrajo manj, danes dobili priložnost. Veseli me, da ima Slovenija predstavnika v evropskem pokalu. Za nas je to lep uspeh, so pa želje še višje. Sedaj gremo naprej.”

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
“Veseli smo zmage proti češki ekipi tudi na domačih tleh. Pričakovali smo sicer večjo razliko. Sicer smo se dobro upirali skozi tekmo, manjši padec smo naredili na koncu, me pa veseli, da so priložnost dobili tudi mlajši igralci. Sedaj gremo naprej v polfinale, do takrat pa se bomo po najboljših močeh pripravljali na nasprotnika.”

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji