Jovičić: “To je zelo pomembna zmaga za nas”

Velenjčani so v soboto odigrali prvi “polčas” četrtfinala evropskega pokala. Na parketu HC Robe Zubri so se pomerili v okrnjeni zasedbi in si z odlično igro v drugem polčasu priborili pet zadetkov prednosti za naslednji obračun, ki jih čaka v soboto, 27. 3. 2021, na domačih tleh.


“To je zelo pomembna zmaga za nas. Dobro smo se pripravili na nasprotnika. V prvem polčasu bi morali sicer dobiti nekaj golov prednosti, a nismo izkoristili priložnosti. V drugem polčasu smo tudi v obrambi odigrali tako kot moramo. Izkoristlili smo priložnost in zasluženo zmagali,” je po tekmi povedal Zoran Jovičić glavni trener Velenja.

“Na Češkem smo pričakovali napeto in izenačeno tekmo, kar se je tudi pokazalo. Mislim, da smo se dobro pripravili na nasprotnike. Bile so prisotne tudi napake, ki jih bomo do naslednje tekme poskušali odpraviti. V prvem polčasu nam je največje težave delal njihov vratar, ki je ubranil preveč zadetkov. Sicer smo prišli do veliko čistih strelov in v napadu delovali dobro. Obramba v prvem polčasu ni bila na nivoju, kar smo v drugem polčasu popravili. Sedaj pa upam, da se bomo dobro pripravili na domačo tekmo in zmagali kot smo tukaj,” je povedal Domen Tajnik.

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji