Jovičić: “V rokometu je prednost štirih golov nič, po drugi strani pa veliko”

Rokometaši velenjskega Gorenja so na včerajšnji prvi tekmi osmine finala evropskega pokala premagali Borac iz Banjaluke z 32:28 (15:11). Povratna tekma bo v soboto, 20. februarja, v BiH.


Velenjska zasedba je v uvodnih dveh krogih evropskega pokala brez težav izločila italijansko Sieno in finski Cocks, na “prvem polčasu” osmine finala tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja Evropske rokometne zveze (EHF) proti Borcu iz Banjaluke pa si je priigrala štiri gole prednosti.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
“Dejstvo je, da smo imeli že 7 golov prednosti, ki smo jih v končnici izgubili. Čakamo še eno tekmo v Banjaluki. Dobro se zavedamo, da nas čaka res težka tekma. Sigurno smo v drugem polčasu dobili preveč golov s črte, kar je potrebno analizirati in popraviti. Pred nami je druga tekma, to je bilo prvih 60. minut. V rokometu je prednost štirih golov nič, po drugi strani pa veliko. Vse je odvisno od nas.”

Aleks Kavčič, igralec Gorenja Velenja:
“Napadalno smo bili zelo korektni. Sicer je vedno prostor za napredek. Do naslednje tekme moramo predvsem delati na obrambi.”

Ekipi se bosta na drugi tekmi pomerili v Banjaluki v soboto, 20. 2. 2021.

Evropski pokal EHF, 1. tekma osmine finala

Nedelja, 14. februar 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)
GORENJE VELENJE : BORAC BANJA LUKA 32:28 (15:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletovič (1 obramba), Sokolič 10, Aleks Kavčič 9, Pajt 6, Haseljić 3, Miklavčič 2, Grmšek 2, Tajnik, Starc, Drobež, Komar, Verdinek, Jovičić, Predović, Ravnikar

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji