Kadeti tudi tokrat sklonjenih glav, kadetinje boljšega razpoloženja

Včeraj sta za slovenska ženska in moška kadetska reprezentanca igrali na mednarodnem parketu. Moški so na SP proti sosedom Avstrijcem igrali “play-off” za 13. mesto, ženske pa so v EHF Championship proti Litvi naskakovale 1. mesto v skupini in boljše izhodišče pred polfinalom. 


Fantje so si že v prvem polčasu priigrali velik zaostanek, ki ga potem v drugem niso mogli nadomestiti. Kljub temu, da je bila slovenska reprezentanca v sosedskem dvoboju favorit, pa se tudi tokrat ni izšlo. Danes ob 12:30 bo slovenski nasprotnik Iran, na kocki pa bo boj za končno 15. mesto na SP.

Dekleta pa so preskočila tudi litvansko oviro in si s četrto zaporedno zmago v Azerbajdžanu na Evropskem “B” prvenstvu priborile 1. mesto v skupini ter napredovanje v polfinale. Poleg Slovenk je še edina neporažena reprezentanca turnirja Španija, ki je igrala v skupini B2. V boj za zmago na turnirju so se ob Sloveniji in Španiji uvrstile tudi reprezentance Ferskih otokov, Poljske, Finske, Litve, Turčije in Avstrije. Slovenke bodo jutri ob 17. uri igrale proti Ferskim otokom. 

Komentarji