Kadetinje s srebrom okrog vratu z EHF Chmapionshipa

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije se iz Bakuja vrača z osvojenim drugim mestom na turnirju EHF Championship. Četa Jerneja Rantaha si je z uvrstitvijo v finale priborila vrnitev med elito in igranje na naslednjem evropskem prvenstvu v starostni kategoriji do 17 let.


Slovenke so svoj niz neporaženosti iz skupinskega dela, kjer so slavile zmage nad Bosno in Hercegovino, Azerbajdžanom, Gruzijo in Litvo, nadaljevale tudi v polfinalu. Vstopnico za veliki finale so si priigrale z zmago nad Ferskimi otoki z 31:25.

Žal pa so bile v finalu Španke premočne, tako da naša dekleta zapuščajo Azerbajdžan s srebrno medaljo in z izpolnjenim glavnim ciljem, ki je bil vrnitev v A divizijo.

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
“Na prvenstvo B divizije smo odšli s ciljem, da si nazaj priborimo A divizijo, kar nam je  tudi uspelo. Dekletom čestitam za prikazano v tem poletju, ki so rasle iz tekme v tekmo. V finalu s Španijo pa se ni izšlo pa naših željah. V tej generaciji so Španke ena najboljših reprezentanc v Evropi, kar so tudi potrdile v finalu in si z zmago zagotovile tudi igranje na SP naslednje poletje. Čaka nas še veliko dela, da bomo konkurenčni najboljšim reprezentancam. Z delom, ki smo si ga zadali v bodoče, verjamem da se bomo približali tudi tem reprezentancam.”

TEKST: RZS

Komentarji