Kadetinje se vneto pripravljajo na domače EP

Slovenija bo med 1. in 11. avgustom gostila evropsko prvenstvo do 17 let za dekleta, na katerega se kadetinje že vneto pripravljajo. Priprave nadaljujejo na Rogli.


Celje je že nekaj let tradicionalno prizorišče evropskih tekem mlajših selekcij in tako bo tudi to poletje. Knežje mesto bo gostilo rokometašice iz 15-tih držav – Avstrije, Danske, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Portugalske, Romunije, Slovaške, Španije, Švedske, Francije, Rusije in Črne Gore. Zadnje tri bodo tudi tekmice Slovenije v skupini D.

Selektor Boris Čuk bo do četrtka, 11. julija uigraval 21-terico letnika 2002 in 2003. Izbrana vrsta bo po nekaj dneh premora priprave nadaljevala še v dveh terminih v Zrečah, nato se selijo v Laško, ki bo tudi baza Slovenije med prvenstvom.

Boris Čuk, selektor Slovenije: »Čakajo nas zaključne priprave pred prvenstvom v Celju. Na Rogli se bomo osredotočili na telesno pripravo in analizo tekmic. Nato se vračamo v Zreče, kjer bomo kombinirali tehnično-taktične priprave. Od 21 igralk bomo v Laško potovali v zasedbi 18 rokometašic, ki bodo nastopile na evropskem prvenstvu. Naša naloga je, da okrepimo kolektiv, iz katerega bomo črpali moč za igro.«

TERMINI PRIPRAV NA EP 2019

14. -17. julij 2019 / Zreče 
20. -24. julij 2019 / Zreče  
27. -30. julij 2019 / Laško 

Komentarji