Kadrovske priprave za novo sezono v Sloveniji in Evropi

Novomeška Krka je prvo leto po prihodu iz 1. B lige med slovensko elito odigrala odlično in si s četrtim mestom zagotovila svoje mesto v EHF evropskem pokalu. A ta ekipa ne bo ostala cela, nekaj večjih sprememb je že bilo, nekaj jih gotovo še pride…


Ekipi se bosta pridružila slovenski reprezentant Gašper Horvat in Marko Nikolić. Ormožan je zadnje dve sezoni nosil dres trebanjskega Trima, pred tem pa štiri leta in pol preživel v deželi suhe robe. 25-letni Srb prihaja kot zamenjava za najboljšega strelca letošnje sezone Uroša Knavsa, ki se po dveh sezonah vrača v Ribnico. Gre za rokometaša, ki bo v tem tednu sklenil nastope za francoski klub Istres Handball, ljubitelji rokometa pa se ga bržkone spomnijo po uspešnih nastopih v obeh klubih z Obale. Nikolić je rokometno pot sicer začel v srbskem Rokometnem klubu Župa 54 v Aleksandrovcu, nato pa se preselil v Slovenijo, kjer je eno sezono odigral za RD Koper, nato pa tri leta in pol služboval še v Izoli. Kasneje ga je želja po dodatnem rokometnem znanju vodila  še na Poljsko (Handball Stal Mielec). Ekipo je zapustil tudi Žan Grojzdek, ki se po sedmih sezonah (Krka, Trebnje, Škofja Loka, Sviš, Škofljica) vrača v domači Grosist Slovan. 

Že pred časom pa je bil naznanjen odhod Blaža Nosana (Škofljica?) in Vladana Lončarja. Po njunem odhodu je bil naznanjen prihod Leona Raša (se vrača po dveh sezonah v Trebnjem) in Aljaža Lavriča, 29-letnega obrambnega specialista, ki se vrača v svoj domači klub iz švicarskega Kriens-Luzerna. 

Gašper Horvat: “Ker vem, da se z mladimi v Krki zelo dobro dela in ker večino fantov poznam, odločitev, da se selim v Novo mesto, ni bila težka. Ob tem pa še dejstvo, da gre za kakovostno ekipo, ki bo prvo sezono igrala v evropski ligi. Lahko rečem, da bo Krka z mojim prihodom dobila stabilnega igralca, ki bo predvsem razbijal obrambe nasprotnikov z razdalje.”

Marko Nikolić: “Veselim se, da bom lahko zaigral za tako uspešen klub, kot je Krka. Ekipo večinoma poznam, všeč mi je način dela trenerja Mirka Skoka. Lahko rečem, da mi ta stil rokometa, ki ga goji Krka izredno leži.”

 

FOTO: Gašper Simonič

Komentarji