Kaj nas čaka v zadnjem krogu 1.B lige

Nocoj ob 19:00 je na sporedu zadnji krog 1.B lige. Glavne stvari pa so jasne že krog pred samim koncem. Naslov prvaka in posledično uvrstitve v ligo NLB se veselijo rokometaši Krškega. Poleg Krčanov se v elitni razred slovenskega rokometa seli tudi ekipa MRK Krka. Igralci Krškega so sicer s sezono že zaključili, medtem ko Krkaši v zadnjem krogu gostujejo v Sevnici. Odločeno je tudi že kar se tiče spodnjega dela lestvice. Zaradi izstopa Rudarja in Brežic iz lige nobena izmed ekip ne bo več izpadla. Zadnji dve mesti med ekipama, ki še nastopajo v ligi pa zasedata ekipi Železnikov in Črnomlja. Slednji v 26. krogu na domačem parketu gostijo ekipo Grosuplja, medtem ko prvi izmed omenjenih prav tako na domačem igrišču pričakujejo Dolane. Na ostalih dveh tekmah bomo spremljali še obračune med Gorišnico in Škofljice, ter Igom in Izolo. Poleg Krškega je v zadnjem krogu prosta tudi ekipa Radovljice, ki bo sezono sklenila na končnem 8. mestu.


RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

Gorišnica trenutno zaseda 9. mesto s 13. osvojenimi točkami, a prav toliko jih ima na 10. mestu tudi Grosuplje. To je tudi še edina odprta borba, ki ji bomo priča v zadnjem krogu. Ostala mesta so že razdeljena. Škofljičani bodo tako sezono sklenili na končnem 4. mestu. S tem so pokazali, da lahko v kolikor ogrodje ekipe ostane enako v naslednjih sezonah resno računajo tudi na morebitno uvrstitev v ligo NLB. A to je seveda stvar prihodnosti. Na prvi tekmi so s tesnim izidom 26:25 slavili rokometaši Škofljice.

RK ČRNOMELJ : RK GROSUPLJE

Zadnjeuvrščeni Črnomeljčani bodo na zadnji tekmi gostili ekipo Grosuplja. Črnomelj bi se v primeru zmage in poraza Železnikov sicer izenačil z Gorenjci, a zaradi boljše medsebojne razlike na dveh tekmah, vseeno ostal zadnji. Kot pa smo že omenili se Grosupeljčani z Gorišnico še borijo za končno 9. mesto. Igralci Grosuplja pa so se z rezultatom 32:25 veselili zmage na prvi medsebojni tekmi.

RK SEVNICA : MRK KRKA

Sevnica bo sezono sklenila na 6. mestu, se pravi točno na polovici prvenstvene razpredelnice. Čez sezono so pokazali kar nekaj dobrih predstav, a so imeli v igri enostavno preveč nihanj, da bi lahko posegli še po višjih mestih. Poraz v prvem krogu proti Izoli igralcev Krke ni zaustavil temveč jim dal še dodatna krila. Od takrat naprej so namreč zabeležili zgolj en poraz in sicer proti ekipi Krškega. Sicer pa so zabeležili same zmage. Na drugi tekmi so bili boljši od Krčanov, a bodo zaradi slabše gol razlike sezono sklenili na drugem mestu, vseeno pa se bodo veselili ekspresnega povratka v ligo NLB. Novomeščani so na prvi tekmi slavili z rezultatom 29:24.

ŠD MOKERC KIG : RD BUTAN PLIN IZOLA

Ižanci so v drugem delu prikazali dober rokomet. Na dvanajstih tekmah so zabeležili kar 9 zmag 1 neodločen rezultat ter en poraz. S tem so na prvenstveni razpredelnici skočili na 5. mesto. S tem so se pokazali za zelo neugodnega nasprotnika, ki zna premešati štrene vsakemu nasprotniku. Izolani pa so imeli v drugem delu sezone enostavno preveč padcev v igri, kar jih je tudi oddaljilo od boja za ligo NLB. V tem času so si Krčani in Krkaši priigrali odločilno prednost in jo z suverenimi predstavami tudi ohranjali ter tako zaprli vrata Primorcem. Prva tekma se je končala z zmago Izole z rezultatom 34:28.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK DOL TKI HRASTNIK

Rokometaši Železnikov so po tem, ko so bili nekaj časa tudi zadnji na prvenstveni razpredelnici. V drugem delu sezone so z nekaj lepimi predstavami le prišli na pred zadnje mesto, a se vidi, da jih od najboljši loči še ogromno. Dolani bodo sezono sklenili na 7. mestu. Tudi igralci Dola za najboljši zaostajajo še kar precej, a njihov realni domet je boj okoli sredine lestvice. Na prvi medsebojni tekmi so se rokometaši Dola veselili suverene zmage z rezultatom 33:23.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji