Kako so se odrezali slovenski legionarji v Ligi prvakov?

V ligi prvakov so bili na delu tudi slovenski reprezentanti, ki si kruh služijo v tujini. Domen Sikošek Pelko in Miha Zarabec sta svojim klubom pomagala do zmage, Aleks Vlah in Darko Stojnič sta morala priznati premoč Celju. Jaka Malus in Staš Skube sta z Meškov dobila obračun proti  Pick Szegdeu Maria Šoštariča in Deana Bombača.


Na prvi tekmi sredinega večera je Kiel ugnal Aalborg, ki je bil do te tekme v izjemni seriji zmag v Ligi Prvakov, saj je na 4 tekmah osvojil vseh 8 točk. Pri Kielu je izstopal Sagosen, ki je dosegel kar 11 zadetkov. Miha Zarabec je dodal svoj delež z dvema goloma iz 5 poizkusov. Kiel je popravil slabši vtis iz začetka sezone in je trenutno pri 6 točkah v skupini B.

Regionalni derbi med Zagrebom in Celjem je gladko pripadel gostom, ki so zmagali kar za 8 zadetkov. Pri Zagrebu je odlično odigral Aleks Vlah, ki je dosegel 5 golov in bil prvi strelec Zagreba, Darko Stojnič pa je dodal 1 gol. Vlah je prvič po dolgem času dobil nekoliko več igralnih minut in jih takoj upravičil. Rok Ovniček je z Nantesom ostal brez tekme proti Motor Zaporožju, prav tako pa Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek brez derbija proti Juretu Dolencu, Blažu Jancu in Domnu Makucu.

Rezultati tekem sreda 21.10.2020
Aalborg – Kiel 23:31 Miha Zarabec 2 gola za Kiel
Zagreb – Celje 22:30 Aleks Vlah 5 golov, Darko Stojnič 1 gol za Zagreb
Motor – Nantes Odpovedana
Veszprem – Barcelona Odpovedana

V Brestu je potekal obračun med Meshkovom in Szegedom, slavili pa so domači. Izjemno tekmo pa je odigralo kar nekaj naših legionarjev. Jaka Malus je odigral eno svojih najboljših tekem, razigraval in zabijal, na koncu pa se je ustavil pri 7 golih in bil stoodstoten, saj je prav tolikokrat ustrelil proti golu. V veliko podporo pa mu je bil tudi Staš Skube. Povratnik v reprezentanco je dosegel 6 golov. Odlična Slovenca sta torej prispevala več kot polovico domačih zadetkov in bila najbolj zaslužna za zmago. Simon Razgor ni dosegel gola. V gostujoči zasedbi Szegeda je blestel Mario Šoštarič, ki je dosegel 9 golov in bil prvi strelec tekme. Dean Bombač je dodal 3, Borut Mačkovšek pa je večino tekme odigral v obrambi in tokrat ni dosegel zadetka. Flensburg je popravil vtis iz prejšnjega kola, ko je izgubil proti Vardarju. V pravi golijadi je padel Elverum, Domen Sikošek Pelko pa je odigral solidno tekmo, dosegel je 3 gole.

Rezultati tekem četrtek 22.10.2020

Meškov Brest – Szeged 26:24 Malus 7, Skube 6 za Brest, Šoštarič 9, Bombač 3 gole za Szeged
Flensburg – Elverum 37:35 Domen Sikošek Pelko 3 gole za Flensburg
Vardar – Porto 25:25
Kielce – PSG 35:33

Foto: HC Meshkov Brest

Komentarji