Kakšna bo usoda MRK Krka?

Aktualna sezona v 1. ligi NLB je končana. Naslov so na koncu zasluženo osvojili rokometaši RK Gorenje Velenje, drugo mesto so osvojili Trebanjci, na tretjem mestu pa so zaključili Celjani. Iz lige bosta izpadla zadnjeuvrščena RD Butan Plin Izola in MRK Krka. Izpad slednjega je zagotovo najmanj pričakovan, klub iz Novega mesta pa bo v naslednji sezoni lovil ekspresni povratek med slovensko rokometno elito.


Krka je v sredini sezone posegla tudi po menjavi na trenerskem stolčku, ko je Romana Zarabca zamenjal star znanec Mirko Skoko. Menjava ni obrodila sadov in Krka je ob osvojitvi predzadnjega mesta izpadla iz 1. B lige.

Po koncu sezone smo opravili krajši pogovor s predsednikom MRK Krke Marjanom Kukmanom in ga povprašali o minuli sezoni ter ciljih in in željah, ki jih prinaša naslednja sezona v 1. B DRL.

Kako bi kot predsednik MRK Krke ocenili letošnjo sezono v ligi NLB?

“Sezona je bila izjemno nenavadna, lahko bi tudi rekli na meji regularnosti. Marsikomu je na tekmah manjkalo pol ekipe, a je moral vseeno tekmo odigrati. Veliko več za dodati ni.”

Kako bo izgledala ekipa v naslednji sezoni?

“Glavni trener članske ekipe Mirko Skoko najverjetneje ostaja del našega kluba. Ekipa bo slonela na domačih igralcih in potrebnih okrepitvah, ki bodo omogočale čim hitrejšo vrnitev v ligo NLB. Jasno je, da ekipo zapuščat vratar Luka Radović.”

Kako bo s financami? Bo glavni sponzor kluba KRKA omejil finančno delovanje kluba?

“Mi upamo, da glavni sponzor ne bo omejil sponzorskih sredstev. KRKA nam je vedno stala ob strani in upamo, da tako ostane tudi v prihodnje. Ob glavnem sponzorju pa bo zagotovo nekaj manjka pri manjših sponzorjih in občinskih sredstvih. Krka pa je vedno stala trdno z nami.”

Kakšni bodo cilji v 1. B ligi?

“Cilj bo seveda takojšnja vrnitev v 1. ligo NLB. Zavedamo se, da so ekipe močne tudi v 1. B ligi, od Izole, Krškega, tudi Grosuplje se krepi itd. Mislim, da bo našim igralcem igranje v 1. B ligi tudi koristilo, saj bodo naredili nek reset iz prve lige.”

FOTO: Gašper Simonič/MRK Krka

Komentarji