Kallman: “Moji otroci govorijo skoraj bolje madžarsko kot švedsko”

Pred slabim mesecom dni smo na našem portalu poročali o bolečem slovesu dolgoletnega kapetana madžarskega velikana Pick-Szegeda Jonasa Kallmana. Kallman se je na tekmi finala državnega prvenstva proti Veszpremu tudi poslovil od domačih navijačev, ki so ga pozdravili v polni dvorani.


Legendarno švedsko levi krilo končuje svojo ero pri Pick Szegedu. 40-letni veteran je v madžarskemu klubu preživel osem sezon, zdaj pa kot kaže končuje svojo kariero. Kallman je z Ciudad Realom dvakrat slavil tudi naslov v EHF Ligi prvakov, v sezonah 2002 in 2013.

“Predvsem po zaslugi Veszprema smo odigrali odlično prvo tekmo v finalu državnega prvenstva. Končno smo lahko po letu dni izkusili kako je igrati v polni dvorani pred domačimi navijači. Vzdušje je bilo čudovito. Igrali smo odlično, a sledi še revanš v Veszpremu. Če mislimo, da bo današnja razlika dovolj za naslov prvaka, se motimo, saj moramo v Veszprému zmagati. Tam nas čaka 60 minut vojne. Član kluba sem že zelo dolgo, moja celotna kariera pa traja že 20 let. Igral sem s čudovitimi ljudmi, tako v Španiji kot tudi na Madžarskem. V večih moštvih sem osvojil veliko naslovov, vendar se bom igranja v Szegedu spominjal na prav poseben način. Tudi moji otroci govorijo skoraj bolje madžarsko kot švedsko,” je po zadnji domači tekmi v dresu Szegeda dejal Jonas Kallman.

Komentarji