Kandidatke za osvojitev kolajne so…

Slovenci, Črnogorci in Makedonci smo gostitelji petnajstega evropskega prvenstva za ženske. Začetek bo v petek, 4.11., trajalo pa bo 16 dni. Med največje kandidatke za dobitnice katero od medalj spadajo: Norveška, Francija, Danska, Švedska in Nizozemska. Na dolgi poti do kolajne se lahko marsikaj zgodi in mi upamo na čim boljši izkupiček domačih predstavnic. 


4 skupine, v vsaki skupini po 4 reprezentance, v nadaljnji del tekmovanja se uvrstijo po 3 iz skupine.

Norvežanke so EP od 14 poskusov osvojile kar osemkrat, le dvakrat pa jim ni uspelo priti do kolajne. Tudi letos veljajo za ene izmed favoritinj vendar pa je njihovo delo oteženo. V ekipi ni najboljše igralke lanskoletnega svetovnega prvenstva Kari Dale, ki je noseča. Poleg nje manjkajo še desni krili Camilla Herrem in Sanna Solberg-Isaksen ter leva zunanja Veronica Kristiansen.

Francozinje so aktualne olimpijske prvakinje in finalistke Svetovnega prvenstva 2021. Tudi Galke so v prikrajšani zasedbi. Manjkali bosta vratarka Laura Glauser in srednja zunanja Meline Nocandy.

Nizozemke, Danke in Švedinje so bile odlične že lansko leto, kar bodo tokrat poskušale ponoviti oziroma celo preseči. Iz enačbe prav tako ne smemo izvzeti Romunk in Črnogork. Glede na naše pripravljalne tekme pa vemo, da so tudi Hrvatice dobro pripravljene.

In kot vedno, nikoli ne odpiši domačinov…

Na letošnji izvedbi bo prvič na tovrstnem tekmovanju nastopila reprezentanca Švice, ki bo tudi ena izmed gostiteljic EP za ženske leta 2024 poleg Avstrije in Madžarske.
Čaka nas torej zanimivo prvenstvo, ki bo že v skupinskih delih ponudilo kvalitetne tekme. 

 

Skupinski del:

Skupina A (Ljubljana): Norveška, Madžarska, Hrvaška, Švica
Skupina B (Celje): Danska, Švedska, Slovenija, Srbija
Skupina C (Skopje): Francija, Nizozemska, Romunija, Severna Makedonija
Skupina D (Podgorica): Poljska, Črna Gora, Nemčija, Španija

 

 

Komentarji