Katarski novci ne kupujejo uspeha: PSG znova brez velike lovorike

Nočna mora PSG-ja na zaključnih turnirjih EHF Lige prvakov se nadaljuje. Bogati francoski klub, ki je eden najbogatejših na svetu je znova zapravil priložnost za osvojitev najprestižnejše klubske lovorike v Evropi.


Zvezdniška imena kot so Mikkel Hansen, brata Karabatić, Nedim Remili, Vincent Gerard in še bi lahko naštevali, znova niso našla pot do osvojitve Lige prvakov. Načrte jim je že na polfinalni tekmi prekrižal borbeni danski Aalborg, ki je Francoze na polfinalni tekmi premagal z 35:33. Parižani so tako odigrali nehvaležno tekmo za tretje mesto Lige prvakov, ko so z 28:31 ugnali francoskega tekmeca Nantes.

Leta 2012 je v klub prišel katarski denar, ki naj bi klubu prinesel številne lovorike, med drugimi tudi naslov Lige prvakov. PSG je sestavil zvezdniško ekipo, ki pa ni upravičila denarnega vložka.

V zadnjih šestih sezonah je PSG kar štirikrat osvojil tretje mesto v Ligi prvakov. V sezoni 20118/2019 so jih v četrtfinalu izločili rokometaši poljskih Kielc. PSG je edini finale v Ligi prvakov dosegel v sezoni 2016/2017, ko so jih v finalu premagali rokometaši skopskega Vardarja.

Komentarji