Kenan Pajt nazaj h Gorenju

Kenan Pajt se po dveh sezonah kaljenja vrača nazaj domov k ekipi RK Gorenje Velenje. Pajt je sicer svojo kariero začel prav pri Gorenju. Z velenjskimi osami je Kenan Pajt podpisal pogodbo za eno leto, z možnostjo podaljšanja.


Kenan Pajt je svoj potencial kazal že v mlajših selekcijah velenjskega kluba. Članski dres je prvič oblekel v sezoni 2017/2018, nato pa odšel na kaljenje v Slovenj Gradec. Tudi na Koroškem je kazal uspešne predstave. V sezoni 2018/2019 je na 26 tekmah dosegel 156 golov, v letošnji pa je na 20 tekmah dosegel 87 zadetkov.

Pajt bo bil v naslednji sezoni na desnem krilu konkurenca trenutno poškodovanemu Ibrahimu Haseljiću. Pri Velenjčanih tako že sestavljalo ekipo za naslednjo sezono, ki bo ohranila vse glavne akterje. S tem pa sledijo tudi svoji viziji, ki je pomladitev članske ekipe.

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:
»Veselim se povratka v matični klub, kjer sem začel svojo rokometno pot. Z nestrpnostjo pričakujem začetek prihajajoče sezone, da dokažem kaj zmorem. S soigralci se že dobro poznamo, z nekaterimi sem igral tudi v mlajših selekcijah. RK Gorenje Velenje je bil vedno v boju za sam vrh lestvice in prepričan sem, da bo tako tudi naslednjo sezono. Nekaj igralcev se je zamenjalo, ampak ogrodje ekipe ostaja enako. Mislim, da je ekipa zelo dobro sestavljena in da bo naslednja sezona še kako zanimiva. Ob tej priložnosti bi se rad tudi iskreno zahvalil RK Slovenj Gradec 2011 za dano priložnost in korekten odnos.«

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
»Kenan je otrok naše rokometne šole. Pred sezono 2018/19 smo se odločili, da je za njegov nadaljnji razvoj najpomembnejša izdatna minutaža. V dveh sezonah v RK Slovenj Gradec 2011 je bil te deležen. Pokazal je, da ima velik potencial, ki ga bo s trdim delom in močnejšo konkurenco v našem klubu lahko še nadgradil. S njegovim prihodom se je znova pokazala pravilna usmeritev kluba, da se dobro delo v mlajših selekcijah na dolgi rok obrestuje. V klubu se veselimo Kenanove vrnitve in nadejamo se, da bo uspešno stopil v čevlje vrhunskih desnih kril, ki jih v Rokometnem klubu Gorenje Velenje nikoli ni manjkalo.«

Foto in vir izjav: RK Gorenje Velenje

Komentarji