Kiel Mihe Zarabca po spodrsljaju Flensburga znova vodilni

Danes so bile v Bundesligi odigrane preostale tekme 35. kroga Bundeslige. Miha Zarabec je s Kielom ponovno skočil na 1. mesto, saj je Flensburg klonil na domači tekmi proti Berlinu. Hannover Nejca Cehteta in Urbana Lesjaka je visoko ugnal Melsungen, Klemen Ferlin pa je izgubil na domači tekmi proti Lemgu. Ferlin je tokratno tekmo izpustil.


Miha Zarabec je s Kielom gostil Goeppingen Urha Kastelica in slavil z rezultatom 31-23. Kiel je tekmo nadzoroval od prve do zadnje minute in jo zanesljivo dobil. Miha Zarabec je za Kiel prispeval 2 zadetka, najboljši strelec pa je bil Sander Sagosen. Urh Kastelic je za Goeppingen zbral 5 obramb.

Hannover je gostoval pri Melsungenu in slavil z rezultatom 20-28. Za Hannover sta zaigrala tudi Nejc Cehte in Urban Lesjak. Cehte tokrat ni dosegel zadetka, Urban Lesjak pa je prikazal odlično predstavo in zbral 11 obramb, imel je 35% uspešnost obramb.

Kiel ima tako 3. kroge pred koncem “pole position” za osvojitev naslova, saj imajo vse v svojih rokah. Najtežja tekma za Kiel bo zadnja v sezoni, ko gostujejo pri Rhein Neckarju, Flensburg pa ima na papirju tri lažje tekme.

FOTO: THW Kiel

Komentarji