Kielce med favoriti Lige prvakov?

Pred sezono 2021/2022 sta legendi poljskega kluba Kielce spregovorili o možnostih tega rokometnega velikana v Ligi prvakov. Grzegorz Tkaczyk in Slawomir Szmal se strinjata, da ima Kielce dobre možnosti za preboj v Final four tekmovanja.


Ob tem velja omeniti, da bo Kielce igral v t.i. skupini smrti. V skupini B bodo namreč poleg njih igrali Barcelona, PSG, Veszprem, SG Flensburg-Handewitt, Porto, Motor Zaporozhye in Dinamo Bukarešta. “Kielce je tako močno moštvo, da ima visoke možnosti za dobro uvrstitev v skupini. Ko poznamo ambicije in prestope, ki jih je izvedel Kielce moramo pričakovati, da je ekipa med favoriti za uvrstitev na Final 4. Ali bodo uspeli, ali ne je druga zgodba, a z vidika trženja je ta skupina odlična novica,” razmišlja Tkaczyk.

Podobno razmišlja tudi Szmal: “Vsaka ekipa ima drugačen pristop. Nekateri se veselijo tekem z odličnimi nasprotniki, drugi so bolj pragmatični in si želijo slabših nasprotnikov in lažje skupine. Kielce lahko premaga vsakega in mislim, da morajo imeti takšen pristop.

Moška Liga prvakov se sicer prične 16. septembra.

Foto: PAP

Komentarji