Ko ne more biti slabše: Kiel pred bojem za vrh lestvice izgubil zvezdnika ekipe

Situacijo v nemškem klubu THW Kiel bi lahko opisali z znanim slovenskim rekom “Ko ima hudič mlade, jih ima veliko”. Vrag je vzel šalo pri nemškemu klubu, po težavah s koronavirusom Steffena Weinholda in Sandra Sagosena je Kiel ostal še brez čuvaja mreže Niklasa Landina.


Po sredinem obračunu v Ligi prvakov proti Pick Szegedu (32:32) se bo rekorder po osvojitvi nemških državnih naslovov v nedeljo pomeril z vodilno ekipo nemške Bundeslige, SC Magdeburg. Filip Jicha na dvoboju vrha lestvice ne bo mogel računati na zvezdnike ekipe Weinholda, Sagosena in zdaj še Landina, ki je poškodbo staknil na sredini tekmi proti Szegedu.

“Niklas Landin mi je že v začetnih minutah tekme proti Szegedu nakazal, da ga boli mišica. Zato tudi ni mogel odigrati sredine tekme,” pojasnjuje trener Kiela Filip Jicha. 

Odpoved Weinholda in Sagosena še sicer ni dokončna, saj sta igralca po okužbi s COVID-19 še vedno v karanteni. Kljub temu bodo rokometaši v Kiela v nedeljo v vsakem primeru imeli težko nalogo. Nasproti jim namreč stoji izjemno razpoložena ekipa Magdeburga, ki je na sedmih tekmah nemškega državnega prvenstva dosegla prav toliko zmag.

 

 

FOTO: THW Kiel Facebook

Komentarji