Koga lahko Slovenija dobi na sobotnem žrebu za SP?

Slovenija bo v soboto malo po 17. uri dobila nasprotnike za 28. svetovno prvenstvo, ki bo potekalo januarja prihodnje leto na Poljskem in Švedskem.


 

Pred žrebom je 32 reprezentanc razdeljenih v štiri bobne. Slovenija se bo v žreb podala iz četrtega bobna, kjer jim družbo delajo še Urugvaj, Iran, Južna Koreja, Nizozemska, četrto in peto uvrščena reprezentanca afriškega prvenstva ter prvakinja prvenstva Severne Amerike in Karibov. To pomeni, da se z omenjenimi reprezentancami v prvem delu, v katerem bodo reprezentance razporejene v osem skupin s po štirimi ekipami, ne morejo srečati.

V prvem bobnu se nahajajo Danska, Švedska, Španija, Francija, Norveška, Islandija, Nemčija in bodoči afriški prvak. Drugi boben tvorijo Katar, Hrvaška, Belgija, Brazilija, Portugalska, Poljska, Črna gora in Severna Makedonija, v tretjem pa so Srbija, Madžarska, Argentina, Bahrajn, Savdska Arabija, Čile ter srebrna in bronasta reprezentanca iz afriškega tekmovanja.

Svetovno prvenstvo bo potekalo med 12. in 29. januarjem prihodnje leto. Prvi del se bo odvijal v mestih Krakov, Katovice, Göteborg, Jönköping in Malmö. V nadaljevanju tekmovanja pa še v Plocku, Gdansku in Stockholmu, kjer bo potekal tudi finalni vikend.

FOTO: RZS

Komentarji