Koper, Gorenje Velenje in Ribnica dobili nasprotnike v EHF pokalu

Na sedežu EHF na Dunaju je potekal žreb parov za EHF pokal in Challenge Cup. Koprčani in Velenjčani pričenjajo s tekmovanjem EHF pokala v prvem krogu, medtem ko slovenski podprvaki iz Ribnice začnejo z nastopanjem v drugem krogu. Prve tekme prvega kroga bodo 1./2. septembra, povratne pa teden dni pozneje.


Koprčanom žreb ni bil najbolj naklonjen, saj so dobili švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen, ki je pretekla 4 leta igrala v skupinskem delu EHC Champions League. Prva tekma bo odigrana v Kopru, povratna pa v Švici.

Velenjčanom je žreb namenil Alingsas HK, ki prihaja iz Švedske in bo po sezoni 2015/2016 spet nastopala v evropskih tekmovanjih. Prvo tekmo bodo velenjski fantje igrali v gosteh.

Ribničani, ki s tekmovanje v EHF pokalu začenjajo v drugem krogu, se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja Selfoss (ISL) vs. Dragunas Klaipeda (LIT). Drugi krog bo na sporedu 13./14. oktobra, povratne tekme pa teden dni pozneje.

V primeru zmage Kopra v prvem krogu se bodo igralci iz obale pomerili z ukrajinskim klubom HC ZTR Zaporozhye, Velenjčane pa v primeru zmage čaka v drugem krogu ekipa KPR Gwardia Opole (POL).

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: EHF

Komentarji