Koper sporočil novo okrepitev

RD Koper se v zadnjih dneh tako kot večina slovenskih prvoligašev aktivno ukvarja s kadrovanjem ekipe za naslednjo sezono. Včeraj so na uradni klubski spletni strani primorskega kluba objavili novico o sklenitvi sodelovanja s hrvaškim igralcem Tomislavom Šprukom.


Špruk v vrste RD Koper prihaja iz lizbonskega Sportinga. Hrvaški igralec je bil v mlajših kategorijah tudi član mlajših reprezentanc Hrvaške, svoje prve rokometne korake pa je napravil pri HRK Karlovac, za katerega je nastopal vse do leta 2017, ko je sledil prestop v GRK Varaždin. V začetku minule sezone se je preselil na Portugalsko, kjer je oblekel dres portugalskega Sporting CP.

Koper je z mladim levokrilnim igralcem sklenil pogodbo do leta 2024.

Tomislav Špruk, igralec RD Koper:
“Lep pozdrav! Moje ime je Tomislav Špruk in sem novi član Rokometnega društva Koper. Komaj čakam, da začnem s treningi in spoznam ekipo, trenerje in strokovni štab. Veselim se novih izzivov in upam, da se bom s strokovnim vodstvom, trenerji in ekipo uspel vklopiti in bomo v bližnji prihodnosti naredili velike rezultate. Se vidimo kmalu v Areni Bonifika! Forza Koper!”

Nejc Poklar, predsednik RD Koper:
“Veseli nas, da smo se dogovorili za dolgoročno sodelovanje s Tomislavom, ki je v preteklih sezonah pokazal svoj velik potencial, katerega verjamemo, da bo potrdil tudi v našem društvu. Zadovoljni smo, da se nam je ponudila enkratna priložnost za takšno sodelovanje in da se je Tomislav odločil za prihod v Koper, kjer se hoče visoko motiviran dokazati in naše društvo vidi kot priložnost za svoj napredek.”

FOTO: RD Koper

Komentarji