Koprčani do zmage nad Škofjeločani

KoperUrbanscape02-2

V 25. krogu Lige NLB sta se v Kopru pomerili ekipi RD Koper in RD Urbanscape Loka. Ekipi z vrhnjega dela sredine lestvice sta se pomerili pred koprsko publiko, ki je bila zadnjič prisotna v tej sezoni. Gostje so zadeli le eno sedemmetrovko od sedmih, kar je bil jasen pokazatelj, da lahko zmaga roma v roke Koprčanov. To se je tudi zgodilo.


Tekmo so odlično otvorili gostje iz Škofje Loke, ki so po golu Jamnika v 5. minuti vodili že s tremi goli razlike. Domačini so se pred domačo publiko zbrali in hitro izenačili in prevzeli vodstvo. Vse do 22. minute je ekipi ločeval le zadetek razlike, če sploh. Sledila sta dva gola Vujovića in dve obrambi Logarja, ki sta pomenili, da lahko Koprčani na premor odidejo s tremi goli prednosti.

Drugi polčas se je začel z dvominutno kaznijo pri Kopru in rdečim kartonom pri Škofjeločanih. Kmalu za tem so domačini povedli s štirimi goli razlike in to držali skoraj do konca tekme, ko so še nekoliko bolj pritisnili na plin. V 56. minuti je dvakrat zadel Pavlović in zvišal na pet golov, Tine Poklar pa povišal na šest golov prednosti. Za oblažitev poraza sta zadela Darko Cingesar in Matic Pipp, Škofjeločani pa so domov žal odšli prazni rok. Koper se je veselil zmage z rezultatom 33-30.

RD Koper : RD Urbanscape Loka – 33:30 (16:13)

FOTO: Aleksander Golob

Komentarji