Koprčani še iščejo pravo formo

Ekipe 1. lige slovenskega rokometa so že začele s pripravami na novo sezono ter posledično tudi s pripravljalnimi tekmami. Včeraj so svojo prvo odigrali rokometaši RD Koper. Pomerili so se z beloruskim podprvakom ekipo SKA Minsk.


Koprčani so se odpravili na priprave v štajersko prestolnico. Včeraj jih je že čakal prva izmed pripravljalnih tekem. Nasproti jim je stala ekipa SKA Minsk, katere član je tudi brat Sergeja Rutenke, Denis. Ekipo SKA je letos polega Rutenke okrepil še Sergej Šilovič, izkušeni beloruski reprezentant, prej član Meškova iz Bresta.

Koprčani so tekmo začeli slabo in Belorusom hitro dovolili prednost 3:0. Rokometaši Minska so nadzorovali potek prvega polčasa in tako na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (16:11). V drugem polčasu so se Koprčani že bolj približali igri iz lanske sezone, a jih čaka še veliko dela. Na pripravljalnih tekmah pa rezultat seveda ni v prvem planu. Na koncu se je tekma končala z rezultatom 33:28 v korist Belorusov.

Trener Kopra Uroš Rapotec je lahko po prvi pripravljalni tekmi zadovoljen predvsem z igro novincem. Med njimi je najbolj blestel Matevž Žagar, ki je dosegel sedem golov. Poleg Žagarja sta svoje dodala še Jaka Avsec z 2 zadetki ter Tadej Matijašić, ki je prispeval en zadetek.

Belorusi katerih priprave v Sloveniji potekajo že več let se bodo prihodnji vikend udeležili mednarodnega turnirja v Novem mestu. Poleg domačinov in ekipe SKA Minsk bosta na turnirju nastopili še ekipi madžarskega Csurga ter rokometaši trebanjskega Trima.

Četrtek, 8. avgusta (Maribor):
RD Koper – SKA Minsk 28:33 (11:16)
Postava RD Koper:
 Dobaj, Postogna, Štavar; Žagar 7, Avsec 2, Krečič 2, Konjević, Moljk 2, Smolnik, Sokolič 3, Guček 3, Marić 3, Makuc, Planinc 1, Stopar 2, Breznikar 1, Matijašić 1; Trener: Uroš Rapotec.

Foto: RD Koper

Komentarji