Kovač: “Krim je praktično nemogoče premagati”

Včeraj je bila na sporedu novinarska konferenca pred začetkom 1. ženske rokometne lige, ki bo v novi sezoni potekala v novi obliki. Na novinarski konferenci so bili prisotni trenerji ekip lige, ki so podali pričakovanja in cilje pred novo sezono.


Nova sezona 1. ženske rokometne lige prinaša nekaj sprememb v tekmovalno-organizacijskem smislu. Modro skupino bo sestavljalo 10 prvoligaških zasedb s pretekle sezone, v zeleni skupini pa se bo za točke borilo šest ekip. V prvi skupini bo tekmovanje potekalo po dvokrožnem, v slednji pa po trikrožnem sistemu. V četrtfinale se bo uvrstilo sedem najvišje uvrščenih ekip modre skupine, osma pa se bo v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v boje za naslov prvaka pomerila z zmagovalko zelene skupine.

Na novinarski konferenci smo trenerja Krke in selektorja ženske kadetske reprezentance Gašperja Kovača vprašali, kako bodo ostali klubi v ligi konkurenčni zvezdniški ekipi Krima Mercatorja: “Mislim, da zelo težko. V danem trenutku mislim tudi, da je proti njimi nemogoče igrati. Vemo, da je Krim praktično nemogoče premagati, želimo pa, da bi se vseeno malce bolj potrudil v državnem prvenstvu. Tako bi državno prvenstvo postalo bolj zanimivo. Če bi bila naša liga močnejša, bi imel tudi Krim več od tega in bi lažje nastopal v Ligi prvakinj. Mislim, da je prvo mesto vsekakor oddano,” je povedal Kovač.

Komentarji