Kraljice Mediteranskih iger (u17) postale Španke

Zaključilo se je rokometno tekmovanje v okviru mediteranskih iger za dekleta u17. Na vrh podija v grškem mestu Naflpio so stopile Španke.


Letošnje Mediteranske igre za dekleta do 17 let in mlajše so že šestnajste tovrstne igre, letos so potekale med 27. februarjem in 4. marcem v Nafpliu. Na koncu so s celotno konkurenco pometle Španke, ki so suvereno dobile vseh osem tekem. V finalu so s 33:20 povsem deklasirale Črnogorke, ki so branile naslov. Igralke iz Iberskega polotoka so vse razen ene tekme dobile z dvomestno razliko.

Cristina Cabeza, selektorka španske reprezentance u17: “Veseli smo ne le, da smo osvojili turnir, temveč tudi na kakšen način nam je to uspelo. Dekleta so tokom prvenstva prikazala nekaj odličnih tekem. To je odlična priprava za kar bo prinesla prihodnost, mi pa smo zadovoljni z napredkom, ki smo ga naredili v zadnjih nekaj letih.”

9 ekip se je podalo v tekmovanje, reprezentanca Alžirije se je iz tekmovanja umaknila tik pred začetkom. Moštva so na začetku tekmovanja bila razdeljena v skupini po 5 in 4 ekipe. V skupini A so na prvem mestu končale Španke, v skupini B pa Turkinje, ki pa kasneje niso uspele ponoviti tako kvalitetnih iger v nadaljevanju tekmovanja.

Na tekmi za bronasto medaljo so Hrvatice povsem nadigrale Turkinje z rezultatom 30:18.

KONČNA RAZVRSTITEV:

  1. Španija
  2. Črn Gora
  3. Hrvaška
  4. Turčija
  5. Romunija
  6. Grčija
  7. Italija
  8. Kosovo
  9. Tunizija

 

FOTO: Hellenic Handball Federation

Komentarji