Krčani brez možnosti proti SVIŠ-u, do zmage tudi Šmartno in Ig

Včeraj je bilo na sporedu šest obračunov v 1. B DRL. V prvi šesterici smo bili priča trem dvobojem, med drugimi tudi derbiju med RK SVIŠ in RK Krško, ki so ga zanesljivo dobili rokometaši SVIŠ-a.


V Dolanki so gostovali doslej neporaženi rokometaši Herz Šmartnega. V prvih minutah smo videli bolje razpoložene Dolane, ki so že na začetku povedli z 2:0. Gostje so rezultat kmalu poravnali in nato tudi povedli. Ekipi sta bili izenačeni vse do 15. minute, ko so Šmarčani z golom Janeza Gruma prišli do prednosti s +2. Od tedaj se je prednost gostov le še povečevala, polčas pa so z 12:18 dobili rokometaši Šmartnega. Podobno zgodbo smo lahko spremljali v drugem polčasu. Šmartno je z obrambami vratarja in hitrimi protinapadi uspel razorožiti Dolane in slavil visoko zmago.

Na derbiju v Ivančni Gorici se je obetal izjemno napet obračun med RK SVIŠ in RK Krško. SVIŠ, ki pred derbijem s Posavci še ni poznal poraza, je v tekmo krenil odločno. Gostje so že v začetku izkusili moč domačinov, ki so do visoke prednosti prišli že v uvodnih minutah. SVIŠ je prvi del tekme dobil z razliko šestih golov in povsem dominiral (18:12). V drugem delu tekme se Krško ni uspelo sestaviti, SVIŠ pa je povečeval razliko. Na koncu so se domačini veselili visoke zmage na derbiju kroga in še vedno ostajajo neporaženi na prvem mestu lestvice.

Veliko bolj napeto tekmo smo spremljali v Posavju, kjer je v Sevnici gostoval Mokerc – KIG. Ekipi sta bili večji del prvega polčasa izenačeni, a so minimalno prednost zadrževali rokometaši iz obrobja Ljubljane. Sevnica je po solidni predstavi v prvem polčasu v drugem povsem popustila, kar so gostje izkoristili in si že v začetku drugega polčasa priigrali prednost petih zadetkov. Domačini so v 49. minuti prišli že na -3, a so gostje s tremi zaporednimi zadetki uspeli znova pobegniti in na koncu slavili zmago z 25:30. Z zmago so se Ižanci tudi uvrstili v kočnico za prvaka (1. – 6. mesto).

1. B DRL, 10. KROG

Sreda, 5. maj, ob 19:00
RK DOL TKI HRASTNIK – RD HERZ ŠMARTNO 28:36

RK SVIŠ IG – RK KRŠKO 33:23

RK SEVNICA – ŠD MOKERC – KIG 25:30

FOTO: RK SVIŠ IVANČNA GORICA FB

Komentarji