Krim praznuje 20 let obletnice zmagoslavja v Ligi prvakinj

Včeraj so rokometašice RK Krim Mercator obeležile premierni naslov evropskih klubskih prvakinj iz sezone 2000/2001. V Ljubljanskem Tivoliju so se zbrale nekdanje rokometašice na čelu s tedanjo kapetanko Branko Mijatovič, Dejo Doler, Natašo Derepasko, Tanjo Oder, Branko Jovanović, Anjo Frešer, Agniszsko Matuszewsko, Luminito Dinu, Sergejo Stefanišin in druge ter strokovno vodstvo.


Na prireditvi, ki sta jo povezovala voditeljica Bojana Knez in komik Miha Brajnik, je predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac Rokometnemu klubu Krim Mercator ter njegovemu častnemu predsedniku podelil prestižno priznanje za odličnost, prav vse krimovke pa so v dar od klubskega vodstva dobile spominsko fotografijo zmagoslavne evropske sezone 2000/01 ter skulpture Steklarne Rogaška.

Najboljši slovenski ženski športni kolektiv, ki je za prvi naslov prvakinj stare celine v velikem finalu strl odpor tedaj favoriziranega danskega Viborga, je v prijetnem avgustovskem večeru skupaj z več kot 100 gosti, med katerimi so med drugimi bili Zoran Janković, častni predsednik kluba in župan Mestne občine Ljubljana, Tomislav Čizmić, predsednik uprave podjetja Mercator, Cveta Benet, ustanoviteljica RK Krim Mercator, celotna trenutna ekipa slovenskih prvakinj ter še mnogi prepoznavni obrazi slovenskega športa in gospodarstva, užival v zares pestrem programu.

Vsi prisotni na čelu s trenutnim predsednikom kluba Iztokom Verdnikom so se v en glas strinjali, da je morda zares napočil čas, da bi si najboljša slovenska ženska rokometna ekipa znova pokorila rokometno konkurenco stare celine. Ob podoživljanju spominov na evropsko zmagoslavje je tako v zraku ostal prijetno mamljiv obet o tem, da se bliskovito bliža nova sezona Lige prvakinj – Ljubljančanke se bodo v uvodnem kolu na gostovanju v nedeljo, 12. septembra, udarile s švedskim Savehofom.

 

FOTO in vir: RK Krim Mercator

Komentarji