Krimova družina večja za še eno črnogorsko reprezentantko

Že zdaj je jasno, da se bomo v novo sezono podali s precej osveženo zasedbo. Novo ime, ki ga dodajamo na naš seznam okrepitev je Tatjana Brnović. Črnogorska krožna napadalka, ki je s Krimovo družino sklenila sodelovanje do leta 2025, bo med tigricami zamenjala Natašo Ljepoja.


Po tem, ko je 24-letna Brnovićeva na svojo profesionalno športno pot stopila leta 2014 v Danilovgradu, se nato štiri sezone kalila v Budućnosti, je februarja lani prestopila k ruskemu Rostov-Donu. A na vzhodu Evrope ni vztrajala dolgo. Zaradi političnih razmer je sezono zaključila v slovenski prestolnici. Krimov dres je oblekla štirikrat, prvič na domači tekmi play-offa EHF Lige prvakinj proti madžarskemu FTC-ju.

Po letu dni igranja pri francoskemu Brestu je napočil čas, da se odlična krožna napadalka vrne v Krimovo družino, v Areno Stožice, ki ji bo (tako kot njeni izkušenejši rojakinji Itani Grbić) zagotovo za vedno ostala v lepem spominu. S črnogorsko izbrano vrsto je namreč na novembrskem evropskem prvenstvu osvojila bronasto kolajno, svojo prvo na velikih tekmovanjih.

Brnovićeva bo torej na položaju krožne napadalke v prihodnji sezoni zamenjala Natašo Ljepoja, na zunanjih pozicijah bosta Mavsarjeva in Grbićeva nadomestili Sanjo Radosavljević in Saro Kovarovo, Vojnovičeva pa bo namesto Jovane Risović branila Krimova vrata.

Tatjana Brnović, okrepitev RK Krim Mercator: “Zelo sem vesela, da se vračam v Ljubljano. V Krim Mercator. Veselim se izzivov, ki nas čakajo, in že nestrpno pričakujem začetek nove sezone.”

Komentarji