Krimovke bodo zares spremenile ekipo!

V skladu z vizijo kluba, ki temelji na stabilizaciji poslovanja ter še bolj načrtnemu delu in razvoju mladih talentov iz Slovenije in tujine so se v RK Krim Mercator za sodelovanje dogovorili z nizozemsko rokometašico Harmo van Kreij, ki je v zadnjih treh sezonah igrala za »nogometno« Borussio Dortmund. Na desnem krilu pa bo v prihajajoči sezoni pomembno vlogo prevzela mlada srbska reprezentantka Ana Kojić, ki se lahko pohvali s številnimi domačimi lovorikami, kjer je glavno besedo velikokrat prevzela prav ona.


Nizozemska rokometašica Harma van Kreij, ki se dobro znajde na vseh zunanjih položajih je svojo rokometno pot začela v domačem klubu Manual Venray, prek Beva in Handbal Venla, še dveh nizozemskih klubov, pa se je pri 21. letih preselila v Nemčijo. Sprva je igrala za TuS Lintfort, od leta 2016 pa je del Borussie. Hitro po prestopu v stalnega člana izredno močne Bundeslige je dobila mesto v prvi postavi, utrdila se je na zunanjih igralnih položajih, kjer bo v veliko pomoč pomlajeni ekipi, ki jo bo v sezoni 2019/20 vodil Uroš Bregar.

Srbkinja Ana Kojić je z desetimi leti svojo športno pot začela v Radničkemu iz Obrenovca, kjer je zadetke sprva dosegala z obema rokama, kmalu pa je začela načrtno trenirati s prevladujočo levico. Po končani osnovni šoli je odšla v Arandjelovac in tam osvojila številne domače lovorike. Kojićeva je bila del vseh mlajših reprezentanc Srbije, trenutno pa nastopa tudi za člansko izbrano vrsto, ki se večkrat predstavi tudi v Sloveniji. Uspešna pa ni le na rokometnih igriščih, zaključuje namreč pravno fakulteto. V prihajajoči sezoni bo evropskim nastopom v pokalu Challenge in EHF pokalu dodala tudi najmočnejše evropsko tekmovanje – Ligo prvakinj.

 

OSEBNA IZKAZNICA HARME VAN KREIJ
Polno ime: Harma Anna Cornelia van Kreij
Datum rojstva: 11.11.1993
Kraj rojstva: Venray, Nizozemska

Pozicija: zunanja igralka
Višina: 173 cm
Dosednji klubi: Borussia Dortmund, Tus Lintfort (Nemčija), Handbal Venlo, Bevo HC, HV Manual Venray (Nizozemska)

 

OSEBNA IZKAZNICA ANE KOJIĆ
Datum rojstva: 04.10.1997
Kraj rojstva: Ub-Kalenić, Srbija

Pozicija: desno krilo
Višina: 163 cm
Dosednji klubi: Radnićki, Arandjelovac, Izvor (Srbija)

 

Uroš Bregar, glavni trener Krima Mercatorja:
»Vedno si želim, da privabimo rokometašice, ki bi se dobro znašle na vseh zunanjih položajih. Harmo sem v zadnjih sezonah veliko spremljal in lahko rečem, da gre za pravo borko, ki je zelo dobra v obrambi. Na Ano pa je prva opozorila moja pomočnica Branka Jovanović, na testiranjih se je zelo dobro izkazala in verjamem, da bo zelo dobra menjava za Ristovsko. Zelo sem zadovoljen, da sta obe izbrali naš klub, zato se veselim prihodnje sezone in sodelovanja z njima.«

Komentarji