Krimovke do gladke zmage in napredovanja

Krimovke so se danes v Ljubljani s tekmicami iz Savehofa v tekmi za biti ali ne biti, kjer so potrebovale vsaj točko pomerile za napredovanje in tekmo brez živčnosti mirno pripeljale h koncu. Še več, slavile so zelo zanesljivo, kar z 32-18.


Začetek tekme je bil še nekoliko napet, vendar Krimovke so začele bolje, povedle so z rezultatom 5-4. V igri je gostje držala tudi izjemno razpoložena vratarka Sophie Borjesson. Prvi polčas je bil z obeh strani precej nervozen, vendar Krimovke so ga uspele dobiti s tremi zadetki prednosti, bilo je 12-9. V drugi polčas so lahko tako krenile nekoliko mirneje.

V drugem delu so Krimovke prikazale izjemno obrambo, Savehof v napadu ni imel več rešitve, Krimovke pa so na drugi strani svoje napade zaključevale z odliko. V 50. minuti so Krimovke vodile že z enajstimi zadetki prednosti in jasno je bilo, da bodo prišle do zmage in željenega napredovanja. Slavile so izjemno zanesljivo, kar s štirinajstimi zadetki prednosti.

Pri Krimovkah je 8 zadetkov dosegla Tjaša Stanko, 6 jih je dodala Krpež-Slezak. Pri Savehofu je 4krat v polno merila Nilsson Astromova. Krimovke se tako veselijo osmine finala, kjer se bodo pomerile z ekipo Ferencvarosa.

FOTO: EHF

Komentarji