Krimovke do rutinirane zmage proti Ferencvarošu

Tekmo lige prvakinj med ljubljanskim Krimom in madžarskim Ferencvarošem so z zadetkom otvorile gostje. Domačinke so nato stvari vzele v svoje roke in prišle v 4. minuti do prednosti z rezultatom 3-1. Vodstvo so nekaj minut uspešno držale, nato pa so rokometašice FTC-ja v 11. minuti povedle z 5-6. Naslednje minute so minile zelo izenačeno, dokler niso Krimovke dve minuti pred koncem polčasa prišle do treh golov prednosti (14-11). V zadnji minuti polčasa so malce popustile in na odmor odšle s prednostjo enega zadetka (15-14).


Tako kot v prvi so gostujoče rokometašice z zadetkom otvorile tudi drugi polčas. Domačinke so nato z zbrano igro prišle nazaj v vodstvo ter ga do 45. minute, z delnim rezultatom 5-0 povišale na 6 zadetkov (25-19). Z discipliniranim in zelo gledljivim rokometom so Krimovke tekmo uspešno pripeljale do konca ter se veselile zmage z rezultatom 33-26.

 

Z naskokom najboljša strelka domače ekipe je bila Ana Gros s 13 zadetki, v gostujočem taboru pa je 7 golov dosegla Angela Malestein.

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji