Krimovke do zmage na zaostali tekmi

Rokometašice Krima Mercatorja so na zaostali tekmi 6. kroga 1. ženske rokometne lige – modra skupina, prišle do zmage proti Litiji.


Krimovke so gostovale pri rokometašicah ŽRD Litija. Gostiteljice so držale korak s serijskimi državnimi prvakinjami do rezultata 5:7, nato pa so Krimovke naredile delni izid 5:0, po katerem se niso več pobrale. Ljubljančanke so na odmor odšle s prednostjo 11 zadetkov (12:23). Tudi v drugem polčasu je bila slika podobna. Gostje so še naprej igrale napadalno in po delnem izidu 6:0, so v 45. minuti vodile za petnajst (33:18). Tekma je bila že dolgo odločena in za končnih 47:24 je zadela Manca Jurič.

Najbolj razpoložena igralka je bila pri Krimovkah Katarina Krpež Šlezak, ki je dosegla 13 zadetkov. Pri domačinkah je bila najboljša strelka Manca Kogovšek, dosegla je 8 golov.

Tjaša Stanko, rokometašica Krima je po tekmi dejala: “Naša ekipa se je po dolgem času zbrala. To tekmo smo vzele za dober trening. Ekipa Litije je pokazala, da zna igrati dober rokomet, da so rokometašice pridne in dobro trenirajo. V novem letu jim želim vse najboljše. Naj se borijo še naprej.”

Danes bo na sporedu še zaostala tekma 1. kroga, ko se bosta med seboj pomerili zasedbi Žalca in Velenja. “V sredo v domači dvorani igramo proti ekipi Velenja. Verjamem, da se bomo s soigralkami borile od prve do zadnje minute ter si tako priborile novi dve točki. Potrebne bo veliko osredotočenosti in čim manj tehničnih napak. Verjamem, da si lahko z zmago polepšamo božično-novoletne praznike,” je pred tekmo povedala Neja Turnšek, igralka Žalca.

Foto: ŽRD Litija

Komentarji