Krimovke gostujejo v Rusiji

Rokometašice Krima Mercatorja v 2. kolu skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj ta konec tedna čaka gostovanje pri ruskem Rostov-Donu. Po minimalnem porazu proti Vipersu nova priložnost za prvi točki prihaja v soboto, 19. septembra.


Tekma se bo začela ob 16. uri, kot vselej v tej sezoni, s prenosom na TV Arena Sport 1. Le en gol je Tigrice na uvodnem dvoboju elitnega evropskega klubskega tekmovanja ločil od točke proti norveškemu Vipersu, udeležencu zadnjega finalnega turnirja pred izbruhom koronavirusa. V praznih Stožicah so gostje večino tekme narekovale ritem, a so Tigrice v finišu nevarno zapretile, se tekmicam povsem približale, a jim vseeno morale priznati tesen poraz (26:27).

Ljubljanske rokometašice so ob začetku evropskega tekmovanja morale sprejeti še eno neprijetno, a v teh časih obvezno nalogo. Testirane so bile že pred prvo tekmo in bodo tudi pred četrtkovim odhodom v Rusijo. Ob vrnitvi jih prav tako čaka testiranje, tokrat na letališču v Frankfurtu. Ti postopki za slovenske prvakinje ob testiranjih tako rekoč na vsak drugi dan niso le naporni, ampak od ljubljanskega kluba zahtevajo tudi nepredviden in visok finančni vložek.

Krimovke so sicer med tednom še drugič zaigrale v domačem prvenstvu in Litijo brez težav odpravile s 46:18. Po tekmi z Rostovom jih pred reprezentančnim premorom čaka še domača tekma proti danskemu Esbjergu.

2. KROG EHF DELO LIGE PRVAKINJ
Sobota, 19. september, Rostov (Rusija)
ROSTOV-DON : RK KRIM MERCATOR

Komentarji