Krimovke kljub porazu prišle med osem najboljših

Tekmo med Ferencvarošem in Krimom so z zadetkom otvorile domačinke. V 10. minuti so igralke madžarskega velikana prišle do prednosti treh zadetkov (5-2), rezultat pa v naslednjih minutah izgubile in v 19. minuti gostujočim rokometašicah dovolile do prvega vodstva na tekmi (6-7). Odlična obrambna igra na obeh straneh je poskrbela za malo zadetkov v zadnjem delu prvega polčasa, katerega so tigrice dobile z rezultatom 8-10.


Z golom v drugem polčasu so prednost povišale na tri zadetke razlike, kar pa so v naslednjih minutah z delnim izidom 4-0 izgubile. Temu je sledilo obdobje, v katerem sta si ekipi izmenjevali gol za gol, kar je šlo na roko slovenskim rokometašicam, ki so dobile prvi obračun s 7 goli prednosti. V 53. minuti so rokometašice Ferencvaroša prišle do treh zadetkov prednosti, kar so uspele zadržati do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 26-22.

Pri domačinkah se je pod kar 10 zadetkov podpisala Katrin Klujber, pri tigricah pa sta po štiri gole dosegli Ana Gros in Paula Posavec.

 

Rokometašice RK Krim Mercator so se s skupnim rezultatom 55-52 uvrstile v četrtfinale lige prvakinj, kjer se bodo pomerile z norveškim Kristiansandom.

 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji