Krimovke na Norveško s sedmimi goli zaostanka

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je bil prvi četrtfinalni obračun v ligi prvakinj. V Stožicah jim je nasproti stala Norveška zasedba Vipers Kristiansand. Slovenske in norveške državne prvakinje so se v letošnji sezoni dvakrat pomerili že v skupinskem delu tekmovanja. Na obeh tekmah so bile boljše igralke Kristiansanda in sicer konec oktobra v Ljubljani z rezultatom 26:27 ter sredi februarja na Norveškem, kjer so tigrice nadigrale z rezultatom 37:20. A v tem času s je v zasedbi Krimovk kar nekaj stvar spremenilo v pozitivno stran in tako smo lahko pričakovali drugačno tekmo.


Po izenačenem začetku obračuna in kar nekaj tehničnih napakah si nobena izmed ekipi ni priigrala omembe vredne prednosti. To je ob koncu 12. minute uspelo Norvežankam, ki so povedle s 5:7. Po minuti odmora je morala tako seči trenerka Krima, Nataša Derepasko. Domačinkam to ni prav veliko pomagalo. Preveč tehničnih napak in zapravljenih priložnosti. Ekipa kot je Vipers pa tako priložnost seveda zagrabi z obema rokama. Svojo prednost so Norvežanke počasi višale in tako v 23. minuti povedle s petimi goli prednosti (7:12). Krimovke so do konca polčase iskale priložnosti, da bi zaostanek zmanjšale. To jim je uspelo, a le za zadetek. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 10:14.

Rokometašice Krima so slabo vstopile v drugi polčas, saj so prvi gol dosegle šele po 6. minutah igrah. Na njihovo srečo so gostje dosegle le dva zadetka in tako povedle z 10:16. Ob izidu 12:18 je v 38. minuti po timeoutu znova segla Nataša Derepasko. A tudi tokrat so Norvežanke prednost še povišale (12:19). V nadaljevanju so se slovenske državne prvakinje le nekoliko zbrale in v 42. minuti zaostanek znižale na 15:20. V nadaljevanju smo spremljali igro gol za gol. Krimovke so lovile priključek, a igralke Kristiansanda niso dovolile presenečenja.  V samem zaključku srečanja pa so prednost še dodatno povečale in se tako na povratno tekmo odpravljajo s 7 zadetki prednosti. Končni rezultat tekme je bil 25:32.

Pri domačih rokometašicah je bila s 7 goli najučinkovitejša Ana Gros, pri gostjah pa je bila z 9 zadetki najboljša strelka ekipe in tekme Ana Debelić. Izpostavimo lahko tudi vratarko gostujoče zasedbe Katrin Lunde, ki je zbral izjemnih 15 obramb.

KRIM MERCATOR : VIPERS KRISTIANSAND  25:32 (10:14)
Gros 7, Stanko, Lekić in Varagić po 4; Debelić 9, Mork 5

Komentarji