Krimovke osvojile memorial v Koprivnici

Na dvodnevnem Memorialu Josipa Samaržije Bepa so tigrice po petkovi zmagi proti FTC-ju (32:24) v finalu strle še odpor druge madžarske zasedbe – Siofoka. Na sobotnem obračunu so bile boljše z rezultatom 36:24.


Tretje mesto je, po zmagi proti domači Podravki Vegeti, zasedel FTC. Naziv najboljše strelke je pripadlo rokometašici Siofoka Malin Holta z 19 zadetki, najboljša igralka je postala Tjaša Stanko, najboljša vratarka pa Barbara Arenhart.

Na prvi tekmi so rokometašice Krima Mercatorja ob rezultatu 32:24 nadigrale madžarski FTC, ki je v minuli sezoni v domačem prvenstvu premagal tudi Gyor. Prvi polčas so tigrice dobile z rezultatom 17:11. Tjaša Stanko je dosegla osem zadetkov, Andrea Lekić ji je sledila s sedmimi.

Na drugi tekmi proti Siofoku, ki je v prvem polčasu dolgo ostal v stiku z ljubljanskimi rokometašicami, po 18. minutah igre je ekipi ločil le zadetek (12:11), so varovanke Uroša Bregarja poskrbele za delni rezultat 9:3 in ušle na 21:14 in v nadaljevanju nadzirale potek dvoboja. Razmerje moči se ni spremenilo niti v končnici, ko so na parket stopile nekoliko manj izkušene rokometašice. Tudi na peti pripravljalni tekmi je največ zadetkov dosegla Tjaša Stanko – 7.

Tigrice so nedeljo preživele v domovini, v ponedeljek pa jih čaka pot v madžarski Balatonboglar, kjer bodo na sporedu štirje dnevi skupnih priprav z Gyorom.

Krim Mercator : Siofok 36:24 (21:14)
petek, 27. avgust, ob 17.00, ŠD Frana Galovića
Sodnika: Zoran Lončar, Davor Lončar (oba Hrvaška)
Krim Mercator: Jurič 3, Stanko 7, Sercien Ugolin, Pineau 1, van Kreij, Arenhart, Posavec, Ljepoja 4, Varagić 5, Gomilar Zickero 2, Krpež Šlezak 6, Risović, Cvijić 3, Lekić 4, Svetik 1.
Siofok: Sirian 3, Holta 5, Bohme, Juhasz, Herczeg, Vojnovič, Ježić 1, Lakatos, Szarkova 6, Such 2, Kiss 4, Lapos 1, Wald, Puhalak, Csapo, Janjušević 2.

FOTO in vir: RK Krim Mercator

Komentarji