Krimovke po preobratu v drugem polčasu do zmage

Rokometašice Krime so v sklopu 5. kroga lige prvakinj v dvorani Stožice gostile nemško ekipo SG BBM Bietigheim. Dvoboj zadnje uvrščenih ekipi skupine A. Nemke so imele pred današnjo tekmo na računu 4 poraze na drugi strani Krimovke 3 poraze in 1 neodločen rezultat. Pri RK Krim Mercator pa so se odločili, da bo tekma odigrana pred praznimi tribunami, kljub temu, da so imeli dovoljenje, da so na tekmi lahko prisotni tudi gledalci.


Trener Krimovk Uroš Bregar je že takoj na začetku poskrbela za spremembo v začetni postavi. Na mestu krožne napadalke je namreč začela Manca Jurič, čeprav sta imele v letošnji sezoni večjo minutažo Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič. Gostje so v tekmo vstopile odločno in si hitro priigrali dva zadetka prednosti (1:3). A Tigrice so hitro vrnile in po uigrani akciji na krožno napadalko in dobro obrambo izenačile na 3:3. Po izenačenih naslednjih nekaj minutah so v 18. minuti Nemke prišle na štiri gole prednosti. S tem je moral reagirati tudi Bregar z minuto odmora. A Krimovkam to ni pomagalo, saj so Nemke svojo prednost povišale še za dodaten zadetek (10:15). Na odmor pa so Tigrice odšle z zaostankom štirih zadetkov (12:16).

V prvih petih minutah drugega dela igre Krimovke niso našle pravega ritma. Nemke so ponovno ušle na pet golov (14:19). Nato pa so z odlično igro predvsem v obrambi z delnim izidom 4:1 prišle zgolj še na dva zadetka zaostanka (18:20). V drugem polčasu pa se je razbranila tudi vratarka Krima Jovana Risović, ki je z nekaj izjemnimi obrambami držala svojo ekipo v igri in jim omogočala, da si gostje niso priigrale kakšne večje prednosti. V 49. minuti pa se je tekma začela znova. Krimovke so po uspešnem protinapadu Maje Svetik rezultat izenačile na 21:21.  V 55. minuti pa so po uspešno izvedeni sedemmetrovki Sercien Ugolinove  Tigrice povedli s 25:24. Tigrice so po tem, ko so prešle v vodstvo še dodatno stopile na plin. V obrambi niso pustile lahkih golov in tudi z igralko manj zaustavile nasprotnice. Pri vodstvu 27:25 so imeli dve minuti in pol do konca srečanja priložnost, da bi se oddaljile in tekmo morda že odločile, a napada niso izkoristile. A to ni bilo kritično. Krimovke so vseeno zdržale kljub temu, da so imeli Nemke priložnost za izenačenja v samem zaključku. Tako so prišle do prve zmage v ligi prvakinj v letošnji sezoni z rezultatom 28:26.

Pri Krimovkah je bila s sedmimi goli najučinkovitejša Oceane Sercien Ugolin, za gostje pa sta po šest zadetkov dosegli Kim Naidzinavicius in Luisa Schulze.

KRIM MERCATOR : BBM BIETIGHEIM 28:26 (12:16)
Sercien Ugolin 7, Pletikosić 6; Schulze in Naidzinavicius  po 6

Foto: RK Krim Mercator

Komentarji