Krimovke po solidnem prvem polčasu popustile

Rokometašice Krim Mercatorja so danes odigrale zadnjo tekmo Lige prvakinj v koledarskem letu 2020. Po veliki točki iz Romunije so Tigrice želele ubraniti tudi domače Stožice. V slovenski prestolnici je gostoval madžarski FTH, ki se je že na prvi tekmi Krimovk izkazal kot trd oreh.


Začetek tekme ni bil po godu aktualnih slovenskih državnih prvakinj. Gostujoča zasedba je na začetku tekme brez prejetega gola naredila visoko razliko in v 6. minuti vodila z 0:4. Krimovke so v naslednji minuti le uspele zadeti in se postopoma začele vračati v igro. V 22. minuti so domačinke izenačile in minuto kasneje z golom Van Kreljeve tudi prišle do prvega vodstva na tekmi. Do konca polčasa smo lahko videli nekaj izenačenih minut rezultat pa je bil ob koncu prvega dela poravnan (13:13).

Krimovke so drugi polčas začele z zadetkom Klemenčičeve, to pa je bilo zadnje vodstvo domačink na današnji tekmi. Varovanke Uroša Bregarja so v prvem delu drugega polčasa še uspele držati stik z nasprotnicami v 37. minuti pa so gostujoče rokometašice začele višati svojo razliko. Krimovke so med tem še sicer uspele priti na -2, a je kmalu sledil ponovni juriš FTH-ja. Razlika se je občutno začela večati v zadnjih 15 mintuah tekme, ko domačinke niso imele pravega odgovora na izjemno učinkovit napad Madžark. Sedem minut pred koncem srečanja je razlika FTH-ja znašala že 7 golov in Krimovke so bile v izgubljenem položaju. Končni rezultat tekme je bil

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A, 8. krog:

Sobota, 21. novembra, ob 16.00:
RK KRIM MERCATOR : FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26:32 (13:13)

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji