Krimovke po tretjo zaporedno zmago v Ligi prvakinj!

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 14. januarja, ob 16.00 čaka nova evropska preizkušnja. Tokratni tekmec bo madžarski Ferencváros. Tigrice so mu bile v Ljubljani blizu, zato je načrt za sobotni dvoboj jasen: v Erd po tretjo zaporedno zmago v EHF Ligi prvakinj!


Krimovke so se s 13-kratnimi madžarskimi državnimi prvakinjami pomerile 15-krat, statistika medsebojnih dvobojev pa je na strani rokometašic Ferencvárosa (pet zmag in deset porazov za Krim Mercator). Na domačem parketu ljubljanski zasedbi še niso pustile veselja, zato varovankam Dragana Adžića motivacije ne manjka. Zakaj jim ne bi uspelo tokrat? Zakaj jim v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju ne bi uspelo tretjič zapored?

Recept za uspeh poznajo. Četi Gáborja Eleka so bile pred dobrimi tremi meseci blizu. Takrat so bile ob zgodnji izključitvi Darie Dmitrieve v prvem polčasu povsem konkurenčne tekmicam, na koncu pa sta za (vsaj) točko zmanjkala dva zadetka. Napake so zdaj odpravljene, misli pa usmerjene proti sobotnemu srečanju.

Tigrice bodo prvič po sezoni 2017/2018 lovile tretjo zaporedno zmago. Obračun v Erd Areni se bo v soboto 14. januarja, začel ob 16.00. Prenos bo na Arena Sport 1.

 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji