Krimovke rutinirano do prve zmage v Ligi prvakinj

Krimovke so v 3. krogu Lige prvakinj gostovale na Češkem pri Banik Mostu in dosegle svojo prvo zmago. Krimovke so tekmo hitro postavile na svoje mesto in zanesljivo slavile z rezultatom 42-29.


Čehinje so tekmo bolje začele in povedle z rezultatom 4-2. V 9. minuti so Krimovke preko Jovanke Radičević izenačile na 5-5. Vse od tega rezultata pa se Krimovke niso več obračale nazaj in so vodile vse do konca. Prvi polčas so Krimovke dobile z rezultatom 21-13. Najbolj razpoloženi v vrstah Krima v prvem polčasu sta bili Daria Dmitrieva in Barbara Lazović.

V drugem polčasu so Krimovke prednost še povišale. V 47. minuti je Alja Varagić zadela za 34-21, kar je bila najvišja prednost Krimovk na tekmi. V 52. minuti je Nataša Ljepoja prejela rdeči karton. Krimovke so tekmo mirno pripeljale do konca in slavile z rezultatom 42-29. To je prva zmaga Krimovk v letošnji ligi prvakinj.

V vrstah domačink je bila najbolj razpoložena Adela Striškova z 8 zadetki, 5 pa jih je dodala Lucia Mikulčik. Pri Krimovkah je 7krat zadela Barbara Lazović, po 6 zadetkov sta dosegli Jovanka Radičević in Daria Dmitrieva.

FOTO: RK KRIM

Komentarji