Krimovke s polnim zdravstvenim kartonom pred nedeljsko tekmo

V nedeljo ob 17. uri bodo Krimovke odigrale svojo prvo domačo tekmo glavnega dela Lige prvakinj. Na Kodeljevem se bodo pomerile proti Brestu, pri katerih igra slovenska reprezentantka Ana Gros. Prenos tekme bo na Š1. 


Pred nedeljskim srečanjem sta svoje videnje na preteklo tekmo in na prihajajočo predstavila Uroš Bregar in kapetanka Polona Barič. “V prejšnji tekmi smo prvih 20 minut igral na nivoju, drugih 20 minut porazno, zadnjih 20 minut pa je igralo nekaj mladih igralk, da pridobijo izkušnje. Prvih 20 je bilo zadovoljivih, nato pa 40 min ne. Devet izgubljenih žog je definitivno preveč, v obrambi centralni blok ni bil na nivoju. Največji problem pa je seveda bila igra v napadu,” je prejšnjo tekmo pokomentiral trener Krimovk Uroš Bregar.

Zdravstveni karton spet popisan

Krimovke imajo pred nedeljo kar nekaj skrbi. Poleg tega, da ima Brest zvezdniško ekipo, imajo Ljubljančanke tudi nekaj težav z zdravstvenim kartonom. “Brest je najbolj konstantna in zelo dobra ekipa. Proti Gyoru so pokazale njihovo kvaliteto. Pri Brestu igra največja zvezdnica slovenskega rokometa Ana Gros. Poleg nje imajo v golu Toftovo, ki je ena izmed najboljših vratark na svetu. Naš zdravstveni karton je ponovno popisan, kar je stalnica. Ana Kojić čuti bolečine, MAnca Jurič ima zlomljen prst, Rebičeva in Polona čutita bolečine v tetivi – pri Poloni je stvar bolj zakomplicirana. Ponovno pa ima probleme s kolenom Nina Zulič. Alja Koren se bo po poškodbi kolena vrnila v ekipo,” je razložil Bregar.

Pri Poloni Barič gre za kronično vnetje tetive in kot je povedala, “bodo zdravniki povedali, kako in kaj se bo dogajalo z njeno rokometno prihodnostjo.”

Brest zvezdniška ekipa, a vseeno 

Kapetanka Krima Polona Barič poudarja, da so želi lepe, dobre in borbene tekme – za razliko od tekme proti Valcei. “Prva tekma se ni izšla po naših pričakovanjih. Najbolj pomembno je tudi to, da te slabe izkušnje čimprej odmislimo in da se obrnemo naprej. Nikogar se ne smemo bati in iti v vsako tekmo s pozitivno mislijo. Naslednji nasprotnik je zelo kvaliteten, veliko boljši od Valcee. Čaka nas težka tekma, igramo proti svetovnim rokometnim zvezdnicam. Moramo biti hrabre, v igri uživati in se držati reda ter discipline. Z optimizmom gledamo naprej in komaj čakamo prvo domačo tekmo, na kateri si vse želimo prikazati boljšo igro kot na prvi tekmi.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji