Krimovke senzacionalno do prve točke v Rusiji!

Kar Krimovkam ni uspelo doma, jim je uspelo v Rusiji! V zadnjih sekundah obračuna so tekmicam iz Rostova-Dona ukradle žogo, Maja Svetik pa je čez celo igrišče zadela prazen gol in izenačila srečanje. S tem so rokometašice Krim Mercatorja osvojile prvo točko v letošnji sezoni lige prvakinj.


Krimovke so odločno začele srečanje in si v uvodnih minutah priborile prednost s 3:1. Sledil je odgovor Rusinj, ki so s štirimi zaporednimi zadetki naša dekleta spravila v položaj treh golov zaostanka. V nadaljevanju je bil obračun izenačen, kjer sta si ekipi izmenjavali zadetke, v zadnjih minutah pa je Krimu uspel izjemen zaključek prvega polčasa. Domačinkam so so vrnile s svojo serijo štirih zaporednih uspešnih napadov zapored in na odmor odšle s prednostjo 14:12.

V drugem polčasu so favorizirane ruske predstavnice uspele umiriti nalet Krima iz prvega dela. Kmalu so izenačile in z minimalno prednostjo vselej nadzorovale srečanje. V zadnji minuti je bilo bolj kot ne jasno, da se bodo ob rezultatu 23:21 morala naša dekleta znova sprijazniti s tesnim porazom. Toda Rusinje so v obrambi naredile napako in 19 sekund pred koncem so Krimovke uspešno izvajale sedemmetrovko, na roko pa so jim šle tudi dve izključitvi pri Rostovu. Ta je s praznimi vrati izvajal zadnji napad na tekmi, a so Krimovke ukradle žogo in prek Maje Svetik zadele izenačilni gol!

Komentarji