Krimovke v boj na Dansko

Rokometašice Krima Mercatorja v 12. kolu DELO EHF Lige prvakinj čaka gostovanje na Danskem. V nedeljo, ob 16. uri se bodo pomerile z Esbjergom. Tekmo bo prenašala Arena Sport 1. To bo prvi medsebojni obračun tekmic, ki se zaradi okužb s koronavirusom še niso pomerile. Danske rokometašice so s točko več v skupini A le mesto pred krimovkami.


Tekmice so leto 2021 začele uspešneje od ljubljanskih rokometašic, saj so z dveh dvobojev vknjižile neodločen izid proti Vipersu ter zmago nad madžarskim FTC-jem. Krimovke so odščipnile točko Nemkam, a klonile proti Francozinjam.

Zadnji medsebojni obračun tekmic datira v november 2016, ko so bile s 27:22 boljše krimovke. V danski ekipi v sezoni 2020/21 sta najnevarnejši 25-letna desna zunanja Mette Tranborg, ki je v statistiko vpisala že 45 zadetkov, ter dve leti starejša srednja zunanja Sonja Frey s štirimi zadetki manj.

Najuspešnejša strelka pri krimovkah je leva zunanja Samara da Silva Vieira s 46 zadetki, samo zadetek manj je na desetih tekmah vknjižila srebrna z zadnjega prvenstva, Oceane Sercien Ugolin.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji