Krimovke v Turčijo po prvo zmago

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je nova tekma Lige prvakinj. V 3. krogu jih čaka gostovanje v Turčiji pri ekipi Kastamonu Belediyesi. Za turško ekipo je to prva sezona v elitni ligi prvakinj. Krstno sezono pa so tako kot Krimovke začele z dvema zaporednima porazoma (Odense in CSKA). Tekma je na sporedu v soboto ob 16:00.


Tigrice bodo lovile prvo zmago v letošnji sezoni. Na prvi tekmi proti Savehofu so bili blizu le-te, a jim je v zaključku tekme zmanjkalo nekaj športne sreče. Na tekmi proti Gyoru pa je bilo v igri Krimovk preveč napak in tako so prvo domačo tekmo končale s porazom. Rokometašice Krime potrebujejo zmago s katero bi se na lestvici skupine B lahko lepo povzpele.

Ena izmed pozitivnih novic za trenerja Krimovk je to, da se v ekipo po poškodbi vrača kapetanka Nina Žabjek. A pozitiven ni le podatek, da se vrača le Nina Žabjek, ampak tudi to, da ima vedno manj igralk težav s poškodbami oziroma, da so pri nekaterih te že v veliki meri odpravljene.

A tudi ekipa Kastamonu ni za odpis. Pred sezono so se namreč okrepil s kar nekaj črnogorskimi reprezentantkami. Močno orožje pa je tudi slovenska reprezentantka Nina Zulić. Ekipa se je na pod odpravila danes v zgodnjih jutranjih urah. Pred Krimovkami je bila izjemno dolga pot. Za tigrice je to zadnja preizkušnja pred sledečim reprezentančnim premorom.

3. krog Lige prvakinj
Sobota 25.9.2021; 16:00
Kastamonu Belediyesi : RK Krim Mercator

FOTO: Uroš Pihner / RK Krim Mercator

Komentarji