Krimovke za zeleno mizo izgubile 10:0, Ajdovke prvič v zgodovini prvakinje!

Vodstvo tekmovanja Pokala Slovenije za ženske je tekmo polfinala med RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina, ki se je sicer končala z zmago ljubljanske ekipe s 34:33, registriralo z rezultatom 0:10 v korist ajdovske zasedbe, saj so Krimovke, ki so kasneje tudi priznale svojo “administrativno” napako, v kadru imele 8 tujk, medtem ko bi jih lahko imele le 6.


Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine se tako prvič v zgodovini veselijo slovenske pokalne lovorike. Obenem je to prva članska lovorika za primorski klub. V finalu je z 31:20 premagal gostiteljice letošnjega zaključnega turnirja iz Litije. Za najboljšo igralko finala je bila izbrana Ana Abina.

Tretje mesto je osvojil Krim Mercator, potem je bil z 42:16 boljši od Trga ABC Izole.

Mlinotest Ajdovščina je postala šele tretja ženska ekipa, ki je osvojila Pokal Slovenije. V sezonah 1991/92 in 1997/98 je bila najboljša ljubljanska Olimpija, vse ostale sezone pa so se zaključile z zmago Krima Mercatorja. V sezoni 2019/20 je bilo tekmovanje prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa, iz istega razloga pa naslednjo sezono pokalnega tekmovanja ni bilo.

Komentarji