Krka in Dol sezono zaključila s suverenima zmagama

V zadnjem, 26. krogu 1.B lige sta bili na sporedu še dve tekmi. Rokometaši novomeške Krke so gostovali v Sevnici, igralci Dola pa so odšli na gostovanje v Železnike. Krkaši so z visoko zmago le še potrdili ekspresno vrnitev v elitni razred slovenskega rokometa. Prav tako gladke zmage ob zaključku sezone pa so se veselili rokometaši Dola. Ekipi RK Krško in RK Frankstahl Radovljica sta bili v zadnjem krogu prosti in sta tako sovjo sezono končali že predčasno.


RK SEVNICA : MRK KRKA  19:32 (13:16)
Pinterič 10, Kozole 5; Lončar in Rašo po 7

Tekmo so bolje odprli domači rokometaši, saj so hitro povedli s 3:0. Sevničani na začetku prvega polčasa niso dovolili, da bi Krkaši lahko rezultat izenačili. Gostje so sicer se nekajkrat približali na gol zaostanka, a popolnega priključka jim ni uspelo ujeti vse tja do 19. minute. Takrat so rezultat izenačili na 8:8. V 23. minuti so prvič na tekmi povedli (10:11) nato pa do konca polčasa odigrali v svojem ritmu in na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (13:16). Če so domači prvi polčas še odigrali dobro pa ravno nasprotno velja za drugih 30. minut srečanja. Gostitelji so zmogli vsega šest golov. To je ekipa kot je Krka seveda s pridom izkoristila in prednost višala praktično iz napada v napad. V drugem polčasu so se tako Novomeščani le sprehodili do zmage in slavili z rezultatom 19:32.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK DOL TKI HRASTNIK  21:35 (9:15)
Štremfelj 5, Maček 4; Bogovič 8, Brilej in Zupanc po 6

Po obetavnem začetku srečanja smo bili nato od 4. pa do 11. minute priča igri brez golov. Nato pa so v 13. minuti gostje povedli s 3:6 in s tem prisilili domačega stratega Agrona Shefketija prisilili v minuto odmora. Rokometaši Železnikov so se po minuti odmora približali na gol zaostanka (6:7), povsem približati pa se jim ni uspelo. So pa v zaključku prvega dela igra prednost znova začeli višati in na odmor odšli s šestimi goli prednosti (9:15). Gostje so z visokim tempom nadaljevali tudi v drugem polčasu in tako v 40. minuti prvič na tekmi povedli z dvomestno razliko (12:22). S tem so praktično že razrešili vse dvome o zmagovalcu. Glavno vprašanje, ki se nam je porajalo je bilo le še s kakšno razliko se bo tekma končala. Rokometaši Dola so le še mirno nadzorovali potek srečanja, v 53. minuti povedli s petnajstimi goli naskoka (17:32) kar je bila tudi največja prednost na tekmi. Na koncu so se Dolani veselili zmage z rezultatom 21:35 in lepega zaključka sezone.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji